Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Септември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Култура

Богородични празници в град Шипка

Лозан Такев

15. Август 2017 , брой: 158   201   0Довечера в храм-паметника "Шипка" ще бъде отслужена Света литургия и освещаване на празничен курбан и обредни хлябове. С участието на фолклорния ансамбъл "Гъдулица" от Казанлък продължават Богородичните празници под връх Шипка, организирани по традиция от кметството в града и Народно читалище "Светлина-1861 година", които започнаха снощи с концерт от руски песни на вокална група "Възраждане".
Празниците от 14 до 19 август за жителите и гостите на Шипка предлагат още киновечер, археологическо приключение, концерт на оркестър от Павел баня, откриване на туристически кът "Бъзоняк" в местността Края изток на улица "Генерал Мирски". По време на Богородичните празници ще бъде представен и късометражният документален филм "Откритието", дело на детския киноклуб в града при читалището със сценарист Тони Геневска. Филмът разказва за световноизвестния местен билколечител Иван Раев, чиято правнучка Тони Върлева ще разкаже любопитни спомени.

 

 

 

Култура

  • По думите на режисьора Пламен Карталов Вагнеровият шедьовър цели "да събуди дрямката в неизкушения, да го подготви за висш пилотаж"
    26. Септември 2017 188
    58
    0

    Софийската опера и балет открива тържествено сезона на 1 октомври от 16 ч. с Вагнеровия шедьовър "Парсифал". Желанието на екипа и по думите на режисьора Пламен Карталов е творбата "да събуди дрямката в неизкушения, да го подготви за висш пилотаж, да бъде като откривател за нови вкусове и като един нов Парсифал да е готов за "...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"