Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Ноември 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Култура

Богородични празници в град Шипка

Лозан Такев

15. Август 2017 , брой: 158   264   0Довечера в храм-паметника "Шипка" ще бъде отслужена Света литургия и освещаване на празничен курбан и обредни хлябове. С участието на фолклорния ансамбъл "Гъдулица" от Казанлък продължават Богородичните празници под връх Шипка, организирани по традиция от кметството в града и Народно читалище "Светлина-1861 година", които започнаха снощи с концерт от руски песни на вокална група "Възраждане".
Празниците от 14 до 19 август за жителите и гостите на Шипка предлагат още киновечер, археологическо приключение, концерт на оркестър от Павел баня, откриване на туристически кът "Бъзоняк" в местността Края изток на улица "Генерал Мирски". По време на Богородичните празници ще бъде представен и късометражният документален филм "Откритието", дело на детския киноклуб в града при читалището със сценарист Тони Геневска. Филмът разказва за световноизвестния местен билколечител Иван Раев, чиято правнучка Тони Върлева ще разкаже любопитни спомени.

 

 

 

Култура

  • Билетите, купени днес, утре и в неделя за представления през ноември, декември и януари, са по 7 лв.
    24. Ноември 2017 231
    42
    0

    След "Черна комедия" от Питър Шафър, чиято премиера бе на 22 и 23 ноември, в Театър "Българска армия" предстои "Черният петък" (24 ноември), "Сивата събота" (25 ноември) и "Обикновената неделя" (26 ноември). Само в тези дни касата на театъра ще продава билети за всички представления, продукция на ТБА...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"