20 Април 2024събота02:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Защитник на Левски сам си лепи "бутонки"

Давид Яблонски бележи със залепена обувка за успеха на "сините" в дебюта на Делио Роси

/ брой: 158

автор:Марин Милашки

visibility 988

В Левски нямат футболни обувки за най-добрия си централен защитник Давид Яблонски. Чехът сам разкри, че участието му в мача с Дунав (2:0) е било под въпрос именно заради липсата на здрави бутонки. В минутите преди мача той се сетил да залепи дясната си обувка с моментно лепило, за да може да излезе на терена. Именно с нея Яблонски (69) вкара гол от воле и откри резултата на "Герена", за да поведе "сините" към победата с 2:0. Другия гол с добавка наниза румънецът Серджиу Буш (90).
"Като футболист в работата си и като всеки, който играе футбол, имам нужда от наистина подходящи обувки. Но номерацията ми наистина е голяма и имам проблем с намирането на подходящи обувки както в Чехия, така и в България. Преди всеки мач се моля да ми издържат бутонките. Сега видях, че върхът на едната обувка просто е за отписване. Никой няма същия размер като моя, нямаше и време да намеря нови, какво да правя? Единственото, което ми хрумна, е да залепя върха на обувката със секундно лепило, което си нося в случай на нужда. Момчетата в съблекалнята ми се смяха и казаха, че това просто няма да издържи. През целия мач се молех да не са познали, а накрая... Залепената обувка ми донесе щастие. Сега същата обувка вече е в толкова лошо състояние, че едва ли би издържала и крачка", написа Яблонски във фейсбук.
Той и румънецът Буш осигуриха успех в дебюта на новия треньор Делио Роси "Драконите" можеха да си тръгнат с още по-пълна кошница с голове, но стражът им Станислав Антонов игра невероятно. Той дори беше наречен "Супермен" от звездата на столичани Габриел Обертан, който два пъти бе изведен сам срещу него, но Антонов спаси мрежата си.  Единствената му грешка беше в края, когато не успя да хване привидно слаб удар на Жорди Гомес, а притичалият Буш се възползва от подаръка и вкара за 2:0.
"Ще работим над играта с топка и над защитата. Младите трябва да играят, когато отборът е сработен, за да не прегорят. Не знам докъде ще стигне Левски. Това е само един мач, ще продължим да работим", заяви Роси.
На "Герена" не мина и без съдийски грешки. Първо асистент съдията Николай Георгиев не маркира засада на трима левскари, след което Васил Панайотов пое топката и шутира, но Антонов с една ръка изби удара му и предотврати сигурен гол. Малко след почивката пък Веселин Мишев спря голова атака на Левски. Обертан копна над бранителите за пробиващия Роман Прохазка, който реално излезе очи в очи с вратаря. Мишев, прочул се с венцехвалене на Бойко Борисов, обаче набързо размаха флага. Асистент реферът проспа засадите на Лудогорец срещу ЦСКА-Сф и не бе в нарядите до края на миналия сезон, но "за заслуги" бе издигнат вече като четвърти съдия в Първа лига и получи наряд за Лига Европа.



Антонио Вутов е яхнал Серджиу Буш, за да поздрави Давид Яблонски за гола, с който Левски поведе срещу Дунав с 1:0. Румънецът Буш оформи крайния успех с 2:0 на "сините"
Снимка Спортал

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ