Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Юни 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Сън в лятна нощ

Ина Михайлова

15. Август 2017 , брой: 158   2333   0Ако бяхме нормална държава, в центъра на новините в последните няколко седмици трябваше да бъде драматургията около Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства. Нямаше да ни занимават с премиерската ярост около празните столове по морето и с вицепремиерските изстъпления в дискотеките. Да, ама не сме. Дали ще се събудим след думите на шефа на бюрото за контрол на СРС-тата Бойко Рашков, че политици, магистрати и журналисти са подслушвани с цел сплашване и шантаж?
Какви ги говорим!? Цял бивш премиер разкри мащабна схема за подслушване в държавата. Снимаха цецомобилите. Крайният ефект - нулев. А, дружката на Цветан Цветанов - Владимира Янева, по чието време разрешителни за СРС-та се издаваха на конвейер, бе обвинена. Но само тя.
Нищо няма да се ускори в държавата или да разкърши властта Му и сега. Все пак да попитаме: ако има "фрапиращи нарушения, основно по линия на ДАНС", защо всички се държат като паднали от Марс? Ако бюрото на Рашков в пъти е намалило нерегламентираните подслушвания, значи е констатирало кои са те. Явно не са малко. И е сигнализирало прокуратурата. Тя защо и докога ще мълчи?
Всичко е сън в лятна нощ.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"