Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Сън в лятна нощ

Ина Михайлова

15. Август 2017 , брой: 158   2157   0Ако бяхме нормална държава, в центъра на новините в последните няколко седмици трябваше да бъде драматургията около Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства. Нямаше да ни занимават с премиерската ярост около празните столове по морето и с вицепремиерските изстъпления в дискотеките. Да, ама не сме. Дали ще се събудим след думите на шефа на бюрото за контрол на СРС-тата Бойко Рашков, че политици, магистрати и журналисти са подслушвани с цел сплашване и шантаж?
Какви ги говорим!? Цял бивш премиер разкри мащабна схема за подслушване в държавата. Снимаха цецомобилите. Крайният ефект - нулев. А, дружката на Цветан Цветанов - Владимира Янева, по чието време разрешителни за СРС-та се издаваха на конвейер, бе обвинена. Но само тя.
Нищо няма да се ускори в държавата или да разкърши властта Му и сега. Все пак да попитаме: ако има "фрапиращи нарушения, основно по линия на ДАНС", защо всички се държат като паднали от Марс? Ако бюрото на Рашков в пъти е намалило нерегламентираните подслушвания, значи е констатирало кои са те. Явно не са малко. И е сигнализирало прокуратурата. Тя защо и докога ще мълчи?
Всичко е сън в лятна нощ.

 

 

Няколко думи

  • 23. Ноември 2017 230
    167
    0

    Цяла година бездействие за опасните язовири! Преди това още една, и още една и още... Така се изтъркаляха 6 години от потопа в Бисер, бедствието в Мизия, в "Аспарухово", край Бургас.
    Държавата пръсна милиони, за да проверява язовири, да описва, разпределя собственост, прошнурова. Начетохме се на дълги списъци, на стряскащи констатации, на неизпълнени предписания за...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"