20 Април 2024събота00:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Сините левчета

/ брой: 159

автор:Павлета Давидова

visibility 978

За бабите на село, а и не само, 4200 лв. са много пари. За повечето родни политици обаче това са жълти стотинки. В този смисъл логото на знакова политическа формация да бъде запорирано заради дълг за такава сума изглежда повече от смехотворно. Обаче е факт.
Един адвокат запорира "търговската марка СДС". Звучи още по-смехотворно. По ирония на съдбата СДС бе употребен точно като търговска марка. В зората на т.нар. преход Съюзът "продаваше" демокрация и вървеше ръка за ръка с думи като разпродажба, приватизация и др. Днес от него е останало само обещанието, че времето уж ще е наше. Кога обаче ще е наше и на кого точно никой не разбра.
Иначе лъвчето беше много симпатично. То обаче се оказа беззъба животинка, потопена в политическата тиня. Кога точно сините лъвчета станаха сини левчета и излетяха?
От някогашното могъщество на десницата днес не е останало нищо. Тя се разпадна, бе разкъсана от егоцентрични лидерчета, всяко от които претендиращо, че е гласът на истинското дясно. СДС отдавна вече не е съюз, СДС отдавна е "много вожд и малко индианец". Избягаха партийците, централата сигурно също скоро ще я няма, пари дори за адвокати липсват... Клечка кибрит - блеснала за момент и превърнала се в пепел.
Сините левчета излетяха някъде. Синята идея потъна в мъгла покрай опитите на този и онзи да я пришие за себе си. От синьото май останаха само напъните на разни хора да се водят партийни лидери.
Тъжен и жалък край на нещо, което някога е обединявало хора със светли или не толкова идеали. Май това чака всички партии, които се увличат по блясъка, обещават много и изпълняват малко. Дано пък останалите партии си извлекат поуките и спрат да се самоизяждат, докато лъжат избирателите.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ