29 Март 2024петък13:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Миланови докосват Шампионската лига

Ивелин Попов със Спартак М влиза по право в групите, Мъри Стоилов с Астана спори със Селтик

/ брой: 160

автор:Дума

visibility 20

Живко и Георги Миланови докосват групите на Шампионската лига. Тимът на зетя на Боби Михайлов АПОЕЛ Никозия победи гостуващия Славия Прага с 2:0 и е на 90 мин. от място при майсторите. В Кипър успеха донесоха рано Игор де Камарго (2) и Ефстатис Алонефтис (10). Българският десен бек игра през целия мач. Юношата на Левски излезе на обезболяващи инжекции заради проблем с коляното, но стисна зъби и издържа. Заради контузията той не игра преди седмица за Суперкупата на Кипър, която тимът му не успя да спечели и загуби от Аполон Лимасол с 1:2. Сега в Никозия кипърците решиха мача набързо. Бразилецът Игор де Камарго бе точен след центриране от ъглов удар и неориентирана игра на чехите в защита. Ветеранът Алонефтис пък наказа нова груба грешка на гостите при изнасянето на топката. Той я пое и прехвърли майсторски вратаря на чехите от границата на наказателното поле. Реваншът е след седмица в Прага.
ЦСКА Москва с Георги Миланов също е близо до групите на турнира и може да запише трето поредно участие там. Руският вицешампион надигра швейцарския Йънг Бойс с 1:0 в Берн след автогол на Касим Нуху (90+1). Ганайскияат централен защитник опита да върне топката с глава към излезлия напред вратар Давид фон Балмоос, но го прехвърли и я прати в мрежата. Миланов не бе между титулярите, но влезе в игра в 73-ата мин. на мястото на руския национал Алан Дзагоев. ЦСКА се измъкна щастливо, защото играчите на Йънг Бойс профукаха редица възможности, а и вратарят на гостите Игор Акинфеев този път пази солидно. Той записа трети пореден мач в турнира със суха мрежа. Иначе Акинфеев държи антирекорда в турнира с 43 поредни мача, в които допуска голове. Той прекъсна черната си серия на 25 юли, когато ЦСКА би АЕК в Атина с 2:0 в първия двубой от III предварителен кръг, а в реванша "армейците" биха с 1:0.
Снощи групите на Шампионската лига атакува и воденият от Станимир Стоилов Астана. Казахстанският първенец гостува на шотландския гранд Селтик, от който загуби в III кръг миналия сезон.
Все пак българин със сигурност ще играе в групите на Шампионската лига. Ивелин Попов стана шампион на Русия със Спартак Москва и тимът му по право се класира между 32-та участника там.  



Живко Миланов (вляво) центрира от тъча към вратата на Славия Прага, а колегата му от защитата на чехите Яромир Змърхал се опитва да му попречи в първия плейоф от Шампионската лига, спечелен от АПОЕЛ с 2:0 в Никозия


Снимка БГНЕС
 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 180

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 168

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 161

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 175

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 145

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ