23 Април 2024вторник18:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Русия съкращава военния си бюджет

/ брой: 160

автор:Дума

visibility 1056

Русия ще съкрати през 2018 г. бюджета си за отбрана, съобщи президентът Владимир Путин. Заявлението му идва на фона на обвинения към Кремъл от страна на западните държави и руските им глашатаи, че той милитаризира бюджета на страната и недофинансира социалните ангажименти на държавата, оправдавайки се с външни заплахи. През 2016 г. военният бюджет на Русия,    по официални данни, бе 5,3% от БВП на страната, при положение че БВП по паритет на покупателна способност бе над 3 трилиона долара. По този показател Русия е на трето място в света след САЩ и Китай. По думите на Путин в близките три години бюджетът за отбрана ще се намира на нива от 2,7 до 2,8% от БВП. Руският президент обяви още, че съкращенията няма да засегнат програмата за превъоръжаване на армията и флота с нови образци оръжие, без обаче да уточни кои пера от разходите за отбрана ще бъдат свити или ликвидирани.
През последните години военният бюджет на Русия непрекъснато растеше, след като през 2009 г. бе разработена мащабна програма за цялостна модернизация на армията до 2020 г. Тя включваше както промяна на организационната структура, така и огромна за последните десетилетия програма за превъоръжаване с нови образци оръжия и техника. Според различни оценки в резултат на тези мерки в момента руската армия при значително по-малък личен състав от съветската има по-голяма бойна ефективност.



Бойните машини на пехотата БМП-3 бяха включени в програмата за превъоръжаване на руската армия до 2020 г.
Според Путин подмяната на старите поколения бойна техника няма да бъде спряна

Снимка wikimedia.org

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 325

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 274

/ брой: 77

Агнешкото в Гърция 10 евро за килограм

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 77

Баските сепаратисти с исторически успех

автор:Дума

visibility 313

/ брой: 77

Иран запазва строгия контрол върху дрехите

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 317

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 294

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 285

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 314

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ