Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Септември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Ако суджукът прави растежа...

Валентин Георгиев

17. Август 2017 , брой: 160   446   0България отново е на опашката в ЕС. Това отдавна не е новина - изберете си показател и вероятността да уцелите ще е над 90 на сто. Вчера Евростат и НСИ свалиха Борисов от черешата с пресни данни за растежа на икономиката ни. При изтеглени заеми от над 20 милиарда за последните 2-3 години и пресушени още няколко милиарда фискални резерви, сме отбелязали едва 3.6% годишен ръст. Пред нас са Румъния, Латвия, Чехия, Полша. Единствено Унгария от страните в региона отбелязва идентичен с нашия растеж.
Впрочем, като говорим за икономика, трябва да приемаме този термин условно. Защото такава няма - у нас "инвеститорите" основно купуват и препродават. А на това му викат сделки, при които с участието на държавата някои хора от властта си пълнят джобовете с комисиони.
Меракът на Борисов беше да стигнем 4.5% още през миналата година, а за догодина съновиденията му са още по-смели и оптимистични - цели 6%. Може! Току-виж си наумил да електрифицира и луната, та да свети и през деня и да захранва с енергия брътвежите му. Ей на - някакъв си "Барометър инфо" вчера гръмна, че доверието в кабинета му растяло. Пита се срещу колко тона суджук. И дали със суджук може да се купи и икономически растеж. 
       

 

 

Няколко думи

  • 27. Септември 2017 189
    81
    0

    Човекът Антон има проблеми, обаче откак стана депутатът на ГЕРБ Тодоров, в мрежата хората го кръстиха "Шайката", щото беше обявил Бойко и Цветанов за шайка, пък после стана част от нея, та прякорът си остана. Но май бумерангът на щуротиите на Антон Тодоров, който работи политолог само по телевизора, удря вече болно по бат'Бойко, та спешно...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"