Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Юни 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Ако суджукът прави растежа...

Валентин Георгиев

17. Август 2017 , брой: 160   735   0България отново е на опашката в ЕС. Това отдавна не е новина - изберете си показател и вероятността да уцелите ще е над 90 на сто. Вчера Евростат и НСИ свалиха Борисов от черешата с пресни данни за растежа на икономиката ни. При изтеглени заеми от над 20 милиарда за последните 2-3 години и пресушени още няколко милиарда фискални резерви, сме отбелязали едва 3.6% годишен ръст. Пред нас са Румъния, Латвия, Чехия, Полша. Единствено Унгария от страните в региона отбелязва идентичен с нашия растеж.
Впрочем, като говорим за икономика, трябва да приемаме този термин условно. Защото такава няма - у нас "инвеститорите" основно купуват и препродават. А на това му викат сделки, при които с участието на държавата някои хора от властта си пълнят джобовете с комисиони.
Меракът на Борисов беше да стигнем 4.5% още през миналата година, а за догодина съновиденията му са още по-смели и оптимистични - цели 6%. Може! Току-виж си наумил да електрифицира и луната, та да свети и през деня и да захранва с енергия брътвежите му. Ей на - някакъв си "Барометър инфо" вчера гръмна, че доверието в кабинета му растяло. Пита се срещу колко тона суджук. И дали със суджук може да се купи и икономически растеж. 
       

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"