Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Ноември 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Ако суджукът прави растежа...

Валентин Георгиев

17. Август 2017 , брой: 160   541   0България отново е на опашката в ЕС. Това отдавна не е новина - изберете си показател и вероятността да уцелите ще е над 90 на сто. Вчера Евростат и НСИ свалиха Борисов от черешата с пресни данни за растежа на икономиката ни. При изтеглени заеми от над 20 милиарда за последните 2-3 години и пресушени още няколко милиарда фискални резерви, сме отбелязали едва 3.6% годишен ръст. Пред нас са Румъния, Латвия, Чехия, Полша. Единствено Унгария от страните в региона отбелязва идентичен с нашия растеж.
Впрочем, като говорим за икономика, трябва да приемаме този термин условно. Защото такава няма - у нас "инвеститорите" основно купуват и препродават. А на това му викат сделки, при които с участието на държавата някои хора от властта си пълнят джобовете с комисиони.
Меракът на Борисов беше да стигнем 4.5% още през миналата година, а за догодина съновиденията му са още по-смели и оптимистични - цели 6%. Може! Току-виж си наумил да електрифицира и луната, та да свети и през деня и да захранва с енергия брътвежите му. Ей на - някакъв си "Барометър инфо" вчера гръмна, че доверието в кабинета му растяло. Пита се срещу колко тона суджук. И дали със суджук може да се купи и икономически растеж. 
       

 

 

Няколко думи

  • 23. Ноември 2017 230
    184
    0

    Цяла година бездействие за опасните язовири! Преди това още една, и още една и още... Така се изтъркаляха 6 години от потопа в Бисер, бедствието в Мизия, в "Аспарухово", край Бургас.
    Държавата пръсна милиони, за да проверява язовири, да описва, разпределя собственост, прошнурова. Начетохме се на дълги списъци, на стряскащи констатации, на неизпълнени предписания за...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"