29 Март 2024петък07:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

СЕМ-афори

/ брой: 160

автор:Георги Георгиев

visibility 1161

По най-странно съвпадение на обстоятелствата точно в деня, в който прокуратурата подгони дъщерята на бившия банкер Цветан Василев за пране на пари, стана ясно че Върховният административен съд на последна инстанция е решил, че лицензите на телевизиите ТВ7 и ББТ е бил отнет незаконно от СЕМ преди една година. И двете телевизии се свързват с името на бившия собственик на фалиралата банка КТБ, който, както се твърди, негласно ги е притежавал. Да оставим обаче настрана личната драма на банкера Василев, макар тя да е тясно преплетена с тази на телевизиите и работещите в тях журналисти.
Преди година ТВ7 стана първата българска телевизия, която буквално на живо предаваше как я закриват. За някои колеги тогава беше драма, за други шоу. Това е така поради дълбокото разделение на журналистическата гилдия на "наши" и "онези". Едните са на страната на единия чорбаджия, другите са на страната на другия чорбаджия. Цялата история със закриването на ТВ7 и другите канали беше представяне от не една и две медии като някакъв водевил, възмездие за нещо си. Хильотене и кикотене за тези, които "си го получиха". ТВ7 при всички негативи, с които сега се свързва името на банкера Василев, даваше алтернативна гледна точка за събитията в България и по света. В света на българските медии това днес е буквално безценно.
Сега разбираме, че законността в случая с нейното закриване е била потъпкана. Чест прави на онези четирима членове на СЕМ, които са гласували "против" в случая. И остават съмненията към мотивите на онези петимата, с чийто гласове бе ликвидирана една медия. В случая те са действали като семафори, работещи в полза на конюнктурата.
Да си припомним, че тогава председателят на СЕМ Мария Стоянова коментира: "Нека да не забравяме, че нашата дейност е да осъществим възможност за една справедлива конкурентна среда в България..." В светлината на решението на съда тези думи изглеждат като казани "с особена дързост и цинизъм".


 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ