20 Април 2024събота18:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 161

автор:Дума

visibility 17

Дарение от Италия за РБ "Сава Доброплодни"
Двадесет и шест луксозни издания от поредицата "Световна класика за деца и юноши", на италиански език, постъпи като дарение във фондовете на РБ "Сава Доброплодни". То е предоставено от градската библиотека на община Ла Мора, Провинция Кунео (Италия), и включва произведения на Александър Дюма, Луис Карол, Виктор Юго, Емилио Салгари, Дейвид Крокет, Джонатан Суифт, Джани Родари и др. В писмото, придружаващо дарението, ръководството на библиотеката в Ла Мора предлага сътрудничество на сливенската регионална библиотека и по двустранни културни проекти. Книгите от дарението ще бъдат на разположение на читателите в Чуждоезиковия център на библиотеката, научи ДУМА от Р. Петрова-Василева.

Нова платформа информира за културни събития в София
Информация за културните събития в София вече е достъпна в нова платформа. Тя обединява разнообразни културни прояви, както и описание на ключови за града културни центрове. С отворен достъп е и всеки заинтересован да популяризира своята дейност може да се включи напълно безплатно. Дейността е част от проект "Културна пейка", насочен към популяризиране на градски пространства, обогатяване на културния живот в столицата и повишаване на информираността на младежите, жителите и посетителите на града за културния живот и емблематични пространства. Други дейности по проекта са разработване на културна карта, създаване на иновативна арт инсталация "Културна пейка". Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на Столичната община, Програма Европа 2017 от сдружение "Талантс".


Екшън петъци с Джейсън Борн

Екшън петъци с Джейсън Борн започват днес, 18 август, по bTV Action с начален час 22. Каналът на bTV Media Group ще покаже първите три филма по мотиви от едноименните романи на Робърт Лъдлъм и с участието на Мат Деймън в главната роля, информира Даниел Димитров. Остроумен сюжет, разгорещена автомобилна надпревара из Париж, страхотни каскади и бойни сцени очакват феновете на поредицата още днес в "Самоличността на Борн". "Превъзходството на Борн" ще бъде излъчен на 25 август, третата част е "Ултиматумът на Борн".

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ