28 Март 2024четвъртък13:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Фалшив герой на нашето безвремие

/ брой: 161

автор:Валентин Георгиев

visibility 1494

Тази година полупроводници, догодина цели - горе-долу така прозвуча поредната порция лакардии, които избълва Бойко Борисов вчера при инспектирането на газовия участък Лозенец-Недялско край стралджанското с. Недялско. И се размечта, както само той си знае: "Доволен съм, че догодина по това време ще имаме към газовия хъб газови връзки и в двете посоки."  
Догодина, по думите му, "капацитетът на транзитния газопровод за Турция ще достигне от 14 до 15,7 млрд. кубически метра газ". Браво! Газът го няма, нашият щял да строи хъб. А Путин и Милер рекоха, че по-догодина газ през Украйна няма да се транзитира. Ех, Бобо, какво тогава ще пускате по този нов "капацитет"? Сичкото ГЕРБ да се наредите на хъба и само боб да ядете, пак толкова газ не можете да произведете!
Само че Наполеоновият му комплекс не стига дотук. "Вижда се разликата между заварката по "Южен поток", която беше правена преди време, и това, което се строи в момента", казва още Борисов. Знаем ги тез качествени заварки - край нямат - от завода за боклук в София, през "Чирпанско море" на магистрала "Тракия" и на "Цариградско шосе", през небостъргача на бул. "България", та до ронещите се като юфка блокове от "безплатното саниране". Там, дето е пипнала златната Бойкова десница, гаранция - Франция и бетон марка - 200 години!
И ако все пак трябва сериозно да отговорим на тези всекидневни главозамайвания Борисови, нека му припомним какво казаха специалистите по газовия въпрос: че оттук нататък след спирането на "Южен поток", само могат да се търсят начини за минимизиране на загубите за страната. Нищо повече. Една държава, за да стане разпределител на газови потоци, трябва да притежава: различни източници, големи хранилища, голямо вътрешно потребление като буфер. България няма нито първото, нито второто, нито третото.
Но си има Бойко Борисов, който не спира да весели народа. Вчера в Пловдив, после в Асеновград, след това в Странджа. Око рентген, с един поглед прави дефектоскопия на шева, с втори поглед реже лазерно суджука на тънко. Хвала! Хвала на такива универсални таланти! А представяте ли си, ако беше прочел две или три книги повече. Но да не изпадаме в крайности.
Преди ден фантазиите му стигнаха дотам, че съзря задкулисна интрига и конспирация с фалшиви новини около "Цанков камък" и пъклен план на БСП и ДПС да го отстранят и да управляват заедно. "Искат да ни пришият Пеевски..." Защо? Да не би да сте се разшили?
Горкият, колко фалшиви новини произвежда за ден, вече не ги и броим. Това нарцистично поведение и самообожание е наистина изумително - от колко време е във властта и все другите са му виновни. Или са нефелни, а той винаги изпъква над нещата. Нищо, че още чакаме Иран да купи атомния ни реактор, или да товарим агнета за Катар и Кувейт...
Навремето Тодор Колев изпя песента "Фалшив герой". Явно е имал предвид днешна България, където простотията и глупостта създадоха образа на един фалшив герой на нашето безвремие. Кога ли ще му дойде краят?

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 144

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 164

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ