28 Март 2024четвъртък23:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 161

автор:Дума

visibility 0

Русия забрани „Свидетелите на Йехова“
Руското правосъдно министерство съобщи, че християнското движение „Свидетелите на Йехова“ е включено в черния му списък, с което официално се забранява дейността му. Руският Върховен съд отхвърли през юли жалбата на движението за отмяна на забраната. Тя беше наложена, след като правосъдното министерство заяви, че е открило признаци за „екстремистка дейност“ в рамките на движението.

Американски военен хеликоптер изчезна в Хавай
Хеликоптер на американските военни изчезна безследно по време на тренировъчна мисия в Хавай. Издирват се петимата членове на борда. По данни на армията вертолетът UH-60 "Блек Хоук" е изчезнал от радарите във вторник вечерта близо до остров Оаху. Той е бил част от мисия заедно с още един хеликоптер. 


Одобрението за Макрон падна до 37%
Едва 37% от френските гласоподаватели са доволни от първите три месеца на управлението на френския президент Еманюел Макрон, показва ново проучване. Одобрението за 39-годишния държавен глава спадна рязко от избирането му на поста през май. Според допитването на социологическата група „Harris Interactive“ от 994 души 62% гледат негативно на президентството на Макрон.


Австрийската армия ще проверява влакове за мигранти
Военнослужещи от австрийската армия са започнали да оказват помощ на полицията при проверката на влакове в пограничните австрийски региони с цел борба с нелегалната миграция. Военните помагат на полицията при проверката на товарни влакове, както и при контролирането на автомагистралите. Всеки месец от началото на годината само в провинция Тирол австрийската полиция задържа от 700 до 1000 мигранти.



Лидерите на партия "Демократи 66" и настоящият премиер на Холандия Марк Рюте от Народната партия за свобода и демокрация преди поредния кръг преговори за съставяне на ново правителство в Холандия. Страната е без правителство от 15 март т.г.



Деца позират на пода на вагон от метрото в Тайпе, декориран като плувен басейн. По-късно през месеца в Тайван ще се проведе 29-тата Лятна универсиада.
БГНЕС


Началник-щаба на Обединеното командване на въоръжените сили на САЩ генерал Джоузеф Дънфорд се срещна с китайския президент Си Дзинпин в Пекин на фона на напрежението със Северна Корея и заплахите на САЩ за търговска война с най-многолюдната държава в света

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ