26 Април 2024петък00:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Медии

Трима отпаднаха от надпреварата за БНТ

Ако никой от шестимата кандидати за генерален директор на медията не събере 3 гласа в СЕМ, Вяра Анкова може и да остане на поста си

/ брой: 161

автор:Павлета Давидова

visibility 32

Трима от общо деветимата кандидати за генерален директор на Българската национална телевизия отпаднаха от надпреварата. На вчерашното си заседание Съветът за електронни медии реши да не допусне до публично изслушване репортерът на БНТ Стоил Рошкев, водещият Теодор Ангелов и ексцентричният Радослав Главчев. Бившият председател на СЕМ и настоящ член на регулатора Мария Стоянова гласува "въздържал се" за всички кандидатури за шеф на БНТ. Иво Атанасов пък реши да даде шанс на Рошкев и бе готов да го допусне до финалното гласуване за генерален директор, но това не бе достатъчно.
Стоянова обясни нежеланието си да заеме позиция с това, че в нито една концепция не е намерила отговор на въпроса как ще се постигне по-високо качество на съдържанието. "На заседанието се почувствах като на археологически разкопки. Само че след отстраняването на едногодишните напластявания се разкриха не основите на някой дворец или храм, а основанията за продължилото повече от година отлагане на конкурса за избор на генерален директор на БНТ. Когато заявяваш, че няма да подкрепиш нито един от деветимата кандидати за поста, ти тикаш конкурса към завършването му без победител. Което е другото име на отлагането му. И в двата случая всичко си остава постарому. И в двата случая линията на поведение е една и съща. Изглеждащото все по-възможно неизбиране на генерален директор надгражда разкритите при "разкопките" основи на отлагането на конкурса. А афишираното намерение за неподкрепа на нито един кандидат е типичен случай на кризисен пиар. С който си успял да отклониш вниманието, съдейки по повечето публикации в медиите. И никой вече не те пита защо си допуснал на два пъти да се отхвърлят внесените проекторешения за обявяване на конкурса. Не ти задава и въпроси за доказани от съда противозаконни решения", коментира в социалните мрежи вчера Иво Атанасов.
 За избран се счита кандидат, който е получил поне три гласа от общо петте члена на СЕМ. Ако никой не събере необходимия брой, има вероятност Вяра Анкова да продължи да изпълнява длъжността.
Първи управленската си концепция пред СЕМ ще защитава Сашо Йовков, който ще се яви на изслушване в регулатора на 21 август от 9 часа, след него от 12 ч. е Валерий Тодоров, трети за денят ще бъде Тома Иванов, който ще се представи в 15 часа. За 22 август остават Иван Гарелов, Константин Каменаров и Емил Кошлуков. Последователността, в която кандидатите за генерален директор ще се явят на изслушването, е определена според реда на подаване на документите за кандидатстване.
Съгласно обявените от Съвета за електронни медии правила за изслушванията всеки от кандидатите ще разполага с 20 минути за представяне на концепцията си за управление на обществената медия. Отделно е предвидено време за въпроси от страна на членовете на СЕМ и на представители на БНТ. След приключване на изслушването и със съгласието на кандидата възможност да задават въпроси ще имат и присъстващите журналисти.
БНТ 2 ще предава пряко изслушванията на кандидатите за генерален директор. СЕМ ще гласува за фаворита си на 23 август.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ