29 Март 2024петък16:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Юбилейни спектакли на Орлин Горанов

Известният певец се изявява като Дон Кихот на 23 август в Античния театър в Пловдив

/ брой: 163

автор:Дума

visibility 13

Орлин Горанов ще отбележи 60-годишния си юбилей с една от знаковите си роли - Човекът от Ла Манча в едноименния мюзикъл, на 23 август в Античния театър в Пловдив, съобщава БГНЕС. Специално за юбилея са подновени авторските права на един от най-дълго играните спектакли в афиша на Пловдивската опера. Единственият певец у нас, който изгради звездна кариера както в оперната, така и в популярната музика, си партнира с комика Мариан Бачев и актьорите от Пловдивския драматичен театър Кръстю Кръстев и Елена Атанасова, заедно с хора, оркестъра и балета на Пловдивската опера.
Всъщност, макар и вече познат, спектакълът ще има своите особености, защото режисьорът Борис Панкин подготвя специална адаптация за откритата сцена на Античния театър. Диригент е Константин Добройков. Първата продукция на "Човекът от Ла Манча" от Дейл Васерман, Мич Лей и Джо Дариън е играна 2328 пъти, а после хитът е възобновяван още три пъти на Бродуей, което му носи 10 награди "Тони", известни като театралните оскари. Едно от най-популярните заглавия в жанра оставя безсмъртни песни като "Аз, Дон Кихот", "Немечтаните мечти", "Дулсинея" и др. В мюзикъла вeликият иcпaнcки пиcaтeл Mигeл дe Cepвaнтec и нeгoвият cпoдвижник Caнчo Пaнca пoпaдaт зaд peшeткитe и бивaт cъдeни oт зaтвopницитe, пpeди дa ги ocъди Cвeтaтa Инквизиция. B cвoя зaщитa Cepвaнтec изигpaвa пиeca пo pъкoпиca нa cвoя живoт - "Знaмeнитият идaлгo Дoн Kиxoт дe Лa Maнчa". Иcтинa и тeaтъp, cън и peaлнocт ce зaплитaт в eднa вълшeбнa музикална история с много смях и мъничко сълзи.
Мюзикълът се играе на български език в превод на Борис Панкин. В ролята на Дон Кихот Орлин Горанов блестящо съчетава двата жанра, в които се изявява, плюс голяма доза драма. Роден в Берковица на 8 август 1957 г., той е едно от децата в хор "Бодра смяна", а по-късно пее в Ансамбъла на строителните войски. След като направи име в естрадата, Орлин Горанов продължи да се развива и се насочи към оперната музика. Завършва НМА с оперно пеене през 1990 г., а още като студент става солист на Пловдивската опера.

Снимка БГНЕС

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ