26 Април 2024петък21:46 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Право, куме, в очи...

Мазохизъм

/ брой: 164

автор:Светлана Михова

visibility 2408

Когато човек чете исторически романи, с ужас прелиства страниците, разказващи за жестоките нрави в далечни времена. В Средновековието мъченията и екзекуциите дори са били сред любимите зрелища на тълпата. Коронованите глави също с удоволствие са съзерцавали чудовищната за съвременния човек гледка. В това няма нищо чудно. Такова е било равнището на европейската цивилизация.
Някои с облекчение ще въздъхнат: Слава богу, че не сме живели тогава. Рано е да се радваме. Няма ли връщане към онези нрави? Само, че днес те са рафинирани. Наситени с лицемерието, просмукало цялото модерно общество, превърнало се в канава на съвременната цивилизация, която европеецът натрапва на целия свят. За днешните зрелища няма нужда от клади и ешафоди, към които да се стичат тълпите. За целта има телевизия и интернет. Те показват унищожаването на цели градове и държави заедно със стотиците им жители. За разлика от Средновековието, жертвите са невинни. "Вината" им е в това, че не искат да възприемат правилата на натрапената им отвън цивилизация и пазят богатствата, скрити в недрата на земята, на която те живеят. На тяхната земя.
Някогашният колониализъм не е признат за престъпление. И наистина не е. Просто е етап в развитието на бялата, т.е. европейската цивилизация. Работата е там, че като мироглед и политически механизъм за постигане на благоденствие същата тази високомерна цивилизация не го е забравила и не се е отказала от него. Просто повече не го използва като термин. Срамува се от него, но не и от присъщите му практики - префинени, но не по-малко жестоки. Днес няма колонизатори и робовладелци. За това пък има мултинационални компании и наднационални финансови институции. Има фондации с благородни названия, които подкупват и разпалват огъня отвътре, за да влязат отвън чуждата култура и правила. В краен случай, ако целият този инструментариум не постигне целта, в действие влизат многонационални военни алианси и коалиции.
И тук технологиите на модерната цивилизация удариха на камък. Объркаха сметките на белия елит. Бумерангът от собствените му действия се завърна. За да удари по градената с векове цивилизация. А елитът - политически, финансов, медиен, корпоративен - наблюдава събитията с извратена мазохистична наслада. Не предприема нищо. Не му пука дори от собствените граждани. Воден от безсилие и най-елементарен мозъчен дефицит, с престъпна самонадеяност продължава да прави колкото комични, толкова и опасни движения. Фабрикува нови технологии - мултикултурализъм, политкоректност, толерантност към всичко, което буди естественото негодувание на нормалния човек, бунтува съвестта и разяжда морала му. Тази трагикомична карикатура на политика белият, т.е. евроатлантическият елит нарича "модерна демокрация".
Резултатите са налице. Беше колониализъм, робство, фашизъм, за да стигнем днес до тероризъм - нека не забравяме, че всички тези "-изми" са плод на "най-прогресивната и напреднала" цивилизация, чиито апетити да владее света не отслабват. Нейната управляваща класа е на път да я унищожи - така, както с всеки изминал ден унищожава демокрацията. Вместо "свободни и демократични избори" с помощта на технологии и външна намеса на власт идват особи с невзрачни способности и съмнителни цели. Вместо интересите на нацията, те предпочитат интересите на различни малцинствени, често извратени и агресивни групи.
След като породиха ислямския тероризъм, вместо сега да осъзнаят престъпните си грешки, да търсят и отсекат корена му, те го поканиха в европейския дом и с лицемерната си политкоректност му разчистват пътя. Без да броим стотиците вече жертви от атентатите в Париж, Лондон, Брюксел, Ница, Берлин, Барселона, е достатъчно да споменем, че само през юли в различни европейски градове ислямисти единаци извършиха най-малко осем (!) нападения с ножове. Да напомним, че само в злочестата Барселона в компанията на величествения храм "Саграда Фамилия" се издигат минаретата на 264 (!) джамии. Броени дни преди атентата в Испания за едно денонощие от Северна Африка са влезли около 600 неканени гости и са били посрещнати толерантно. А в Италия през последните четири години са акостирали 600 хиляди.
Оградите и стените работа няма да свършат. Имигрантите, подгонени от ужаса, сътворен от евроатлантическия елит, ще настъпват и никакви стени няма да ги спрат. Ще прииждат така, както тревата преодолява асфалта. Социалните помощи няма да ги залъжат и няма да ги накарат да възприемат правилата на днешната евроцивилизация. Защото си имат тяхна, а тя е друга. Ако не иска напълно да загроби Европа, крайно време е класата на властта да спре да си играе на демокрация, а да се върне към нейното елементарно правило: да чуе гласа на народа. Той казва друго: проучване на британския аналитичен център "Чатъм хаус" в 10 страни от ЕС сочи, че над 55 на сто от гражданите искат пълна забрана за приемането на нови имигранти от ислямския свят.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ