Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

17 Октомври 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Колумнисти

Право, куме, в очи...

Мазохизъм

Светлана Михова

23. Август 2017 , брой: 164   857   0Когато човек чете исторически романи, с ужас прелиства страниците, разказващи за жестоките нрави в далечни времена. В Средновековието мъченията и екзекуциите дори са били сред любимите зрелища на тълпата. Коронованите глави също с удоволствие са съзерцавали чудовищната за съвременния човек гледка. В това няма нищо чудно. Такова е било равнището на европейската цивилизация.
Някои с облекчение ще въздъхнат: Слава богу, че не сме живели тогава. Рано е да се радваме. Няма ли връщане към онези нрави? Само, че днес те са рафинирани. Наситени с лицемерието, просмукало цялото модерно общество, превърнало се в канава на съвременната цивилизация, която европеецът натрапва на целия свят. За днешните зрелища няма нужда от клади и ешафоди, към които да се стичат тълпите. За целта има телевизия и интернет. Те показват унищожаването на цели градове и държави заедно със стотиците им жители. За разлика от Средновековието, жертвите са невинни. "Вината" им е в това, че не искат да възприемат правилата на натрапената им отвън цивилизация и пазят богатствата, скрити в недрата на земята, на която те живеят. На тяхната земя.
Някогашният колониализъм не е признат за престъпление. И наистина не е. Просто е етап в развитието на бялата, т.е. европейската цивилизация. Работата е там, че като мироглед и политически механизъм за постигане на благоденствие същата тази високомерна цивилизация не го е забравила и не се е отказала от него. Просто повече не го използва като термин. Срамува се от него, но не и от присъщите му практики - префинени, но не по-малко жестоки. Днес няма колонизатори и робовладелци. За това пък има мултинационални компании и наднационални финансови институции. Има фондации с благородни названия, които подкупват и разпалват огъня отвътре, за да влязат отвън чуждата култура и правила. В краен случай, ако целият този инструментариум не постигне целта, в действие влизат многонационални военни алианси и коалиции.
И тук технологиите на модерната цивилизация удариха на камък. Объркаха сметките на белия елит. Бумерангът от собствените му действия се завърна. За да удари по градената с векове цивилизация. А елитът - политически, финансов, медиен, корпоративен - наблюдава събитията с извратена мазохистична наслада. Не предприема нищо. Не му пука дори от собствените граждани. Воден от безсилие и най-елементарен мозъчен дефицит, с престъпна самонадеяност продължава да прави колкото комични, толкова и опасни движения. Фабрикува нови технологии - мултикултурализъм, политкоректност, толерантност към всичко, което буди естественото негодувание на нормалния човек, бунтува съвестта и разяжда морала му. Тази трагикомична карикатура на политика белият, т.е. евроатлантическият елит нарича "модерна демокрация".
Резултатите са налице. Беше колониализъм, робство, фашизъм, за да стигнем днес до тероризъм - нека не забравяме, че всички тези "-изми" са плод на "най-прогресивната и напреднала" цивилизация, чиито апетити да владее света не отслабват. Нейната управляваща класа е на път да я унищожи - така, както с всеки изминал ден унищожава демокрацията. Вместо "свободни и демократични избори" с помощта на технологии и външна намеса на власт идват особи с невзрачни способности и съмнителни цели. Вместо интересите на нацията, те предпочитат интересите на различни малцинствени, често извратени и агресивни групи.
След като породиха ислямския тероризъм, вместо сега да осъзнаят престъпните си грешки, да търсят и отсекат корена му, те го поканиха в европейския дом и с лицемерната си политкоректност му разчистват пътя. Без да броим стотиците вече жертви от атентатите в Париж, Лондон, Брюксел, Ница, Берлин, Барселона, е достатъчно да споменем, че само през юли в различни европейски градове ислямисти единаци извършиха най-малко осем (!) нападения с ножове. Да напомним, че само в злочестата Барселона в компанията на величествения храм "Саграда Фамилия" се издигат минаретата на 264 (!) джамии. Броени дни преди атентата в Испания за едно денонощие от Северна Африка са влезли около 600 неканени гости и са били посрещнати толерантно. А в Италия през последните четири години са акостирали 600 хиляди.
Оградите и стените работа няма да свършат. Имигрантите, подгонени от ужаса, сътворен от евроатлантическия елит, ще настъпват и никакви стени няма да ги спрат. Ще прииждат така, както тревата преодолява асфалта. Социалните помощи няма да ги залъжат и няма да ги накарат да възприемат правилата на днешната евроцивилизация. Защото си имат тяхна, а тя е друга. Ако не иска напълно да загроби Европа, крайно време е класата на властта да спре да си играе на демокрация, а да се върне към нейното елементарно правило: да чуе гласа на народа. Той казва друго: проучване на британския аналитичен център "Чатъм хаус" в 10 страни от ЕС сочи, че над 55 на сто от гражданите искат пълна забрана за приемането на нови имигранти от ислямския свят.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"