27 Април 2024събота04:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Безбог" е в селекцията за наградите на Европейската филмова академия

/ брой: 164

автор:Дума

visibility 23

Европейската филмова академия и EFA Productions обявиха заглавията на 51 пълнометражни филма, които са номинирани за различните категории награди през 2017 г. Сред тях е включен един български филм - "Безбог" на Ралица Петрова (в копродукция с Дания и Франция) и още три продукции, в които България участва като миноритарен копродуцент - "Реквием за госпожа Й." на Боян Вулетич (Сърбия-България "Geopoly Film"-Македония-Русия-Франция), "Синът на София" на Елина Псику (Гърция-България "Chouchkov Brothers"-Франция) и "Уестърн" на Валеска Гризебах (Германия-България "Chouchkov Brothers"-Австрия), информира Светлана Дамянова от прес офиса на "Арт фест".
Част от филмите, номинирани от ЕФА, бяха включени в програмата на 21-вия "София филм фест" и някои може да се видят на кино в арт-хаус киносалоните на страната - като "Другата страна на надеждата" на Аки Каурисмаки, друга част ще може да бъдат гледани в програмата на 22-рия СФФ през март 2018 г. Филмите, селектирани за Наградата LUX на Европейския парламент, които присъстват в номинациите на ЕФА, ще бъдат представени на Филмовите дни ЛУКС през декември. А част от заглавията очакват своите премиери през есента - като най-новата творба на Франсоа Озон "Франц" и разтърсващата, поетична история от Втората световна война "Рай" с подписа на Андрей Кончаловски.
Сред продуцентите на филмите може да бъдат изброени 31 държави - поредно доказателство за огромното разнообразие и богата палитра на европейското кино. В предстоящите седмици над 3000 членове на Европейската филмова академия ще гласуват за заглавията, които според тях са достойни за номинации в различните категории - за европейски филм, режисьор, актьор, актриса, сценарист. Номинациите ще бъдат обявени на 4 ноември на Европейския филмов фестивал в Севиля, Испания. Междувременно седемчленно жури ще определи наградените в категориите за най-добър оператор, монтажист, художник, художник по костюмите, грим и прически, композитор и звуков дизайн.
Раздаването на отличията на Европейската филмова академия ще се случи за 30-а поредна година - денят е 9 декември, мястото - Берлин.

"Безбог" - реж. Ралица Петрова

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ