26 Април 2024петък02:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Джазът - импровизация и класика, на сцената на "Аполония"

Любими български изпълнители, почитани по цял свят, ще се изявят на Празниците на изкуствата в Созопол

/ брой: 164

автор:Дума

visibility 122

Клуб "Аполония" със съдействието на Обединена българска банка ще приветства най-добрите родни джаз изпълнители, почитани по цял свят. Концертите ще се състоят от 27 август до 5 септември от 23 ч. на Сцена ОББ в Созопол, информира M3 Communications Group. Тазгодишната програма включва както класически джаз изпълнения, така и много ефектни импровизации като български груув и джазирана класика. Изненада ще бъде участието на любими музиканти и артисти на закриващия концерт на 5 септември.
Първата джаз вечер ще бъде с най-новата формация на емблематичния композитор и пианист Антони Дончев - Антони Дончев трио. Следващата вечер клуб Аполония/Сцена ОББ ще посрещне друга българска джаз формация - "Джазаница". Талантливите музиканти създават термина български джаз груув, който се характеризира с отличителния неравноделен ритъм на народната ни музика, вплетен в класическия джаз.
Тромпетистът Михаил Йосифов ще представи на 29 август най-новия си джаз проект "Myxtet" - комбо джаз формация, която изпълнява авторски композиции с виртуозна импровизация. Следващата вечер ще бъде с "JP3" - трима уникални професионалисти, които са в центъра на днешната джаз и поп музика в България. На 31 август премиерният концерт "Jazz Surprise II" ще смае публиката с импровизирани джаз версии на Бах, Моцарт, Рахманинов, Гершуин и др.
The Golden Project ще покаже стил и професионализъм на Сцена ОББ на 1 септември, а на 2-ри е премиерният концерт с участието на Александър и Константин Владигерови - внуците на Панчо Владигеров.
100% джаз с много енергия и суинг импровизации са новите парчета от "Jazz Cats" - най-новия проект на Христо Йоцов, чиято премиера ще бъде на 3 септември. Джазменът е поканил специално испанския саксофонист Анрау Гарофе - любимец на българската публика, който идва на "Аполония" за втори път. 4 септември ще бъде вечер на американския джаз от началото на ХХ век, от който черпят вдъхновение Лилия Илиева и талантливите музиканти от Минимум квартет.
"Нощ след тежък ден" е закриващото джаз събитие, което ще се води от журналистката и актриса Искра Ангелова. Изненада ще бъде участието на любими музиканти и артисти, които ще излязат на Сцена ОББ в последната вечер на фестивала.

Братята Александър и Константин Владигерови ще имат премиерен концерт на "Аполония"

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ