Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Октомври 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Коментари

Хващайте метлите

Галина Младенова

23. Август 2017 , брой: 164   452   0Дори августовските отпуски не попречиха на евробюрократите в Брюксел да демонстрират работно усърдие. Загрижените за климата и здравето на европееца чиновници отсякоха безапелационно - от 1 септември прахосмукачките в ЕС не трябва да са по-мощни от 900 вата и трябва да не са по-шумни от 80 децибела. Така сме щели да си опазим слуха и да намалим потреблението на електроенергия. Ефектът от подобно решение е повече от съмнителен: та нали като ти е маломощна прахосмукачката, се налага да работиш с нея доста по-дълго време и в крайна сметка ще изхабиш  повече ток, а и къщата ти едва ли ще стане толкова чиста, колкото би искал да бъде.
Мозъкът на чиновниците от Брюксел обаче явно не е настроен да мисли в перспектива. А и баш шумните и мощни прахосмукачки ли се оказаха големият проблем на Евросъюза? Общността днес се пука по шевовете: Великобритания напуска, икономиката засега крета едва-едва, терорът обхваща все повече европейски градове, доверието към ЕС достигна критична точка. А евробюрократите се занимават с... мощността на прахосмукачките.
Всъщност нищо ново под брюкселското слънце. И до днес като виц се разказва забраната за продажбата в Европа на криви краставици, но това е истинско решение на ЕК от 1995 г. От 2011 г. пък питейната вода в ЕС не е средство за борба с обезводняване на организма. Еврочиновниците заплашват с глоба всеки, който на етикетите на бутилките с вода твърди обратното. Пак преди 6 г. Еврокомисията се захвана със сушените сливи, които много от производителите рекламираха като продукт, нормализиращ функцията на червата. Днес подобни твърдения са извън закона.
Както виждате, еврочиновниците работят неуморно. Грижата им за европейците е просто умилителна. Така че, господа, смело хващайте метлите и... все пак внимавайте със сушените сливи.

 

 

Коментари

  • 23. Октомври 2017 207
    111
    0

    Полицаите вчера излязоха на Национален протест. Те искат увеличение на заплатите с 15%, както и обвързване на основното възнаграждение с минималната работна заплата.
    Пожарникарите на 14-и направиха Национален протест - поредния от серията протести, стартирали на 5 юли 2017 г. Основните им искания са за увеличение на основните възнаграждения с...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"