Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Март 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Оръжие

САЩ довъоръжават БТР "Страйкър"

Дума

24. Август 2017 , брой: 165   405   0По неотложното искане на 2-и кавалерийски полк от американската армия, базиран във Вилцек (Германия), за повишаване на огневата мощ, Конгресът на САЩ деблокира през 2015 г. сума от 300 млн. долара за разработка на нова версия на бойната машина на пехотата "Страйкър", с кодово обозначение ICV-D. Оттогава са разработени и доставени 6 прототипа и се планира още 83 машини да бъдат доработени до този нов стандарт.
Концепцията ICV-D включва инсталирането на 30-милиметровото автоматично оръдие в купала на фирмата "Конгсберг" на базовия модел на "Страйкър". Мощността на мотора не е увеличена, въпреки нарасналата маса от монтирането на куполата, но ще бъдат инсталирани камери, за да може екипажът да не губи информацията за обстановката на бойното поле.
"Необходимостта от повишаването на военната мощ се налага след руската агресия", е заявил подполковник Трой Мейсъл, заместник-командир на полка. По неговите думи тези машини ще бъдат разположени в Европа, за да компенсират по-малката численост на американския контингент в Стария свят, който осигурява интересите на САЩ.

Новият "Страйкър" е получил по-мощно въоръжение в сравнение с предшествениците си

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"