Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Септември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Култура

Говоря от урната с прах...

Лозан Такев

24. Август 2017 , брой: 165   129   0"И в костници, в братски могили,/ в бесилото търсехме сили./ И с него,/ с кръвта,/ в пепелта/ е жива и днес паметта./ Живее,/ за утре остава/ безсмъртната наша държава.../
Остава след нас и в браздата/ за вас и за тях свободата./ След чуки, баири, села/ остават след туй стъпала.../ По тях трябва да изкачите/ върха си./ Светът е в мечтите."
Така завършват страничките в най-новата ми книга "Ваше благородие, госпожа Европа...", дело на Издателска къща "Александрова дизайн", която по покана на Народно читалище "Светлина 1861 г." в град Шипка ще представя тази вечер, 24 август, от 18,30 ч. Тя е част от националните чествания на 140-годишнината от Шипченската епопея. Музикални домакини са самодейци от читалището и ръководителката на групата за възрожденски песни Мария Колева.

Читалището се включва в честванията на 25 август от 14 ч. на връх "Столетов" с родолюбивата проява за деца "Да открием богатството" и концерта с възрожденски песни на 27 август. Те имат намерение да превърнат тези песни в национален фестивал догодина.

 

 

Култура

  • Първият международен театрален фестивал събира над 80 студенти в Стара Загора
    27. Септември 2017 189
    58
    0

    Три популярни имена на европейското театрално изкуство ще бъдат жури на I  международен студентски театрален фестивал "Данаил Чирпански" от 1 до 7 октомври в Стара Загора. Кама Гинкас от Русия, Деян Дуковски от Македония и Майя Праматарова ще оценяват спектакли на студенти от Русия, Англия, Испания, Грузия, Гърция и България, които в...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"