Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Ноември 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Култура

Говоря от урната с прах...

Лозан Такев

24. Август 2017 , брой: 165   197   0"И в костници, в братски могили,/ в бесилото търсехме сили./ И с него,/ с кръвта,/ в пепелта/ е жива и днес паметта./ Живее,/ за утре остава/ безсмъртната наша държава.../
Остава след нас и в браздата/ за вас и за тях свободата./ След чуки, баири, села/ остават след туй стъпала.../ По тях трябва да изкачите/ върха си./ Светът е в мечтите."
Така завършват страничките в най-новата ми книга "Ваше благородие, госпожа Европа...", дело на Издателска къща "Александрова дизайн", която по покана на Народно читалище "Светлина 1861 г." в град Шипка ще представя тази вечер, 24 август, от 18,30 ч. Тя е част от националните чествания на 140-годишнината от Шипченската епопея. Музикални домакини са самодейци от читалището и ръководителката на групата за възрожденски песни Мария Колева.

Читалището се включва в честванията на 25 август от 14 ч. на връх "Столетов" с родолюбивата проява за деца "Да открием богатството" и концерта с възрожденски песни на 27 август. Те имат намерение да превърнат тези песни в национален фестивал догодина.

 

 

Култура

  • Билетите, купени днес, утре и в неделя за представления през ноември, декември и януари, са по 7 лв.
    24. Ноември 2017 231
    132
    0

    След "Черна комедия" от Питър Шафър, чиято премиера бе на 22 и 23 ноември, в Театър "Българска армия" предстои "Черният петък" (24 ноември), "Сивата събота" (25 ноември) и "Обикновената неделя" (26 ноември). Само в тези дни касата на театъра ще продава билети за всички представления, продукция на ТБА...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"