16 Април 2024вторник15:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ЗК "Надежда" обжалва отнемането на лиценза й

Виктор Серов: Решението на КФН е неаргументирано, незаконосъобразно, незаслужено и несправедливо

/ брой: 165

автор:Дума

visibility 850

Застрахователната компания "Надежда", чиито лиценз бе спрян за 6 месеца, обжалва в съда решението на Комисията за финансов надзор (КФН), тъй като то е неаргументирано, обяви вчера председателят на Съвета на директорите на компанията Валентин Серов, цитиран от БНР. По-късно вчера на пресконференция на въпроса дали може да се обърне към европейски съдебни органи, той каза: "Ние вярваме на българския съд и вярваме, че българският съд ще се произнесе , тъй като това, което се случва, е абсурдно. Но ако така или иначе това не се случи, ние ще се обърнем към европейския съд и към европейския надзорен орган, където ще си търсим правата", заяви той.
    Единственото общо между нас и КТБ е, че ни отнемат лиценза. Нищо друго общо няма, обратното, въпреки че лицензът ни е отнет, още от 16 юни и дейността ни е спряна, без да можем да сключваме нови застрахователни договори, ние продължаваме да плащаме, вече 70 дни, от 16 юни насам. Може грубо да ви прозвучи, ама ние сме пълни с пари, каза Серов. Той  увери, че компанията ще продължи да изпълнява договорите си и да изплаща задължения.
КФН отне лиценза на застрахователната компания заради неспазване на изискванията за платежоспособност и груби нарушения на застрахователния кодекс, затруднили надзорната работа на регулатора върху дружеството. Решението за крайната мярка е взето на заседание на КФН на 17 август и е подписано от председателя Карина Караиванова, която два месеца по-рано беше назначила квестор в дружеството.
Сред клиентите на дружеството у нас са Министерството на отбраната, НЕК, АЕЦ "Козлодуй" и ЧЕЗ. Отнемането на лиценза на застрахователна компания "Надежда" АД, с която Министерството на отбраната има сключени договори, не освобождава дружеството от задълженията по вече сключени договори. Няма да бъдат засегнати правата на застрахованите лица (военнослужещи и цивилни служители на Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия), тъй като те се ползват с всички средства за защита съгласно българското законодателство, съобщиха преди ден от военното министерство.
Ние приемаме решението на КФН като неаргументирано, незаконосъобразно и от чисто морална гледна точка незаслужено и несправедливо, заяви вчера Серов, който е председател на Съвета на директорите на "Ви Веста холдинг", под чиято шапка е ЗК "Надежда". Той посочи, че ЗК "Надежда" макар и една от малките компании на пазара, е с 12-13-годишна история. За миналата финансова година тя е реализирала ръст на премийния си приход от 38 пъти. "Това е компания, която е увеличила за миналата година активите си с 3 пъти. Това е компания, която е платила данъци на българската и на италианската държава за миналата година в размер на 2,6 млн. лв. Т.е. става дума за една преуспяваща българска застрахователна компания, която за 2016 г. е и най-бързоразвиваща се такава", посочи Серов.
Бизнесът на ЗК "Надежда" в Италия вероятно ще бъде продаден, заяви още Серов.

Виктор Серов даде вчера пресконференция

Билетът за влак поскъпва с 20% от 7 май

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 72

Тецовете в Източномаришкия басейн минават на газ

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 72

Инфлацията леко се забавя, но храните поскъпват

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 72

Заплаха за поливния сезон в Пловдивско

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 72

Разногласия в Тел Авив за отговора срещу Иран

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 72

В Гърция забраниха паленето на огън

автор:Дума

visibility 239

/ брой: 72

Кипър спира да дава убежище на сирийци

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 72

Накратко

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 72

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 251

/ брой: 72

"Наивният" Иран

автор:Юри Михалков

visibility 248

/ брой: 72

Ще изпратим ли на изборите отново бандити във властта?

visibility 248

/ брой: 72

За нов икономически модел в ЕС, базиран на знанието

автор:Дума

visibility 244

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ