16 Април 2024вторник11:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Манол Генов: Обвиненията срещу мен са абсурдна опорна точка

/ брой: 165

автор:Дума

visibility 14

Народният представител от "БСП за България" Манол Генов излезе с позиция по повод постоянните нападки и обвиненията на ГЕРБ, че е замесен в схема за купуване на гласове. "Чувал съм, че няма лоша реклама. Но да си позволя да приемам толкова дълго време толкова безплатна реклама за мен, каквато ми правят нарочени партийни говорители, а и лично премиерът и лидер на ПП ГЕРБ, ми идва нетърсена екстра", заявява той.
Генов смята, че ГЕРБ са го нарочили за една от удобните си опорни точки, през която по-лесно да понесат скандалите, налазили управлението им. "И като се почна от твърде компрометирани политически хамелеони, които в момента са катапултирали в парламентарната група на ГЕРБ, та се мина през премиера и верните му адютанти. Ако ще темата да е за синоптичната прогноза, все моето име им е на бързо говорене", отбелязва депутатът. "Впечатляващите умения на премиера да манипулира на принципа "една лъжа, казана сто пъти, работи като истина" може да си ги упражнява навсякъде, където реши, че може да рискува. Но нека не го прави върху гърба и лицето ми, както и това на БСП", заявява социалистът.
Депутатът отбелязва, че премиерът предвидливо пропуска да спомене директно името му в подмятания за евентуални престъпления. Според Генов това се дължи на факта, че Борисов знае, че ако го направи, означава, че си позволява публично клеветнически квалификации, за които се носи наказателна отговорност. Добре е да го каже и на бръщолевещите му верни партийци, които отчитат актив с това колко пъти ще ми споменат името напоследък, добавя той. Генов призова ГЕРБ да изчакат цялото разследване, а при нужда - и произнасянето на съда. "Имам търпение и съм убеден, че ще докажа там, където законът го изисква, че привличането ми като обвиняем граничи с откровено недоразумение. Защото така постъпват грамотните и с достойнство хора", категоричен е той. Депутатът отбелязва, че респектът му към разследването не му позволява на този етап да огласява колко нелепи и с липсваща логика са подозренията на прокуратурата за вината му по евентуално т.нар. купуване на гласове.
"Народните представители от "БСП за България" не сме анонимници, строени на принципа "ред суджуци, ред стражари", както изглеждат редиците на всеизвестната управляваща партия. Всеки от нас носи лична отговорност и грамотност за това кой е и как трябва да постъпи, без да накърнява нито общия, нито собствения си имидж", подчертава Генов и обещава да продължи да е активен депутат.

"Лас Вегас" край Равно поле се провали

автор:Дума

visibility 840

/ брой: 71

200 лв. разлика в офертите за новите 35 влака

автор:Дума

visibility 770

/ брой: 71

Еврото в България пак може да се отложи

автор:Дума

visibility 788

/ брой: 71

За пръв път Иран атакува пряко Израел

автор:Дума

visibility 826

/ брой: 71

Призоваваме за мир

автор:Дума

visibility 790

/ брой: 71

САЩ да стоят настрана, призова Техеран

автор:Дума

visibility 718

/ брой: 71

Вашингтон твърдо зад Тел Авив

автор:Дума

visibility 760

/ брой: 71

Заедно

автор:Юлия Кулинска

visibility 878

/ брой: 71

Що за демокрация?!

автор:

visibility 841

/ брой: 71

Обратен ефект

visibility 813

/ брой: 71

Избори и образование

visibility 808

/ брой: 71

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ