24 Април 2024сряда14:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ

Мария Стоянова от СЕМ базира вота си и с жизнерадостността на някои от кандидатите

/ брой: 165

автор:Павлета Давидова

visibility 29

С четири гласа "за" и един "против" СЕМ избра Константин Каменаров за генерален директор на Българската национална телевизия. Единствено Иво Атанасов не подкрепи кандидатурата на телевизионера. При първоначалната мотивировка Атанасов подкрепи бившия шеф на БНР Валерий Тодоров.
"Гласувах против кандидатурата на г-н Каменаров, защото не съм напълно убеден, че той е най-добрият вариант за управлението на БНТ в следващите 3 г. Гласувах против и защото не искам той да бъде убеден, че е с най-добрата концепция, а да е склонен към диалог и промени предвид забележките, които бяха отправени", аргументира се Атанасов. Той припомни, че при избора на генерален директор на БНР нито един от фаворитите му не е достигнал до гласуване. Въпреки всичко гласувал "за" като останалите си четирима колеги, за да даде увереност на Радослав Янкулов, както и да покаже единство в регулатора. Атанасов съжалил за компромиса си едва две седмици след това при вида на новия Управителен съвет на БНР. Като следващи разочарования той посочи "100-годишната война на БНР с "Музикаутор" и казуса около Радио България отпреди няколко месеца. Компромиси не бива да се правят, отсече той в обяснение за отрицателния си вот.
Управленската концепция на Каменаров бе подкрепена от Бетина Жотева, Мария Стоянова, Розита Еленова и София Владимирова. Имам фаворит, останалите петима са на второ място, обяви Жотева и уточни, че Каменаров се доближава най-много до телевизията, която иска да гледа. Макар да бе заявила, че ще се въздържи за всички кандидати, Мария Стоянова се отметна и даде гласа си за Каменаров. При изслушванията първоначално фаворит й бил Сашо Йовков. Стоянова няколко пъти изтъкна като преимущество на някои от кандидатите, че са жизнерадостни. Това бе един от мотивите й да подкрепи и Каменаров - неговата жизненост била изключително важна за мотивирането на екипа на БНТ. Тя подкрепи и идеята му за младежка интернет платформа. Стоянова призна, че Валерий Тодоров е бил най-рутиниран и опитен от кандидатите за шеф на БНТ. Гарелов пък я изненадал, че като представител на поколение, с което е израснала, е в състояние да отправи погледа си напред. Участието на Емил Кошлуков в управлението на партийната телевизия "Алфа" също бе отчетено като вътрешна пречка от Стоянова. Иво Атанасов припомни, че първоначално документи за конкурса се приемаха до края на юни. Докато бил в отпуск, СЕМ променил правилата и изтеглил датите. Така документи се приемали до 17 юли. Атанасов намекна, че това може да е съобразено с факта, че Кошлуков е бил в САЩ в началото на юли. Това бе допълнителна причина той да не подкрепи бившия "кукувец". Атанасов даде тон за подробни рецензии спрямо шестимата кандидати за поста. Розита Еленова отбеляза като плюс за Каменаров познаването на европейски практики, специалният акцент за развитие на БНТ и това, че излиза от самата телевизия. Председателят на СЕМ София Владимирова заяви, че изслушванията на Каменаров и Кошлуков били най-емоционални и истински разговор за телевизията, който се надява да продължи. Според нея Гарелов бил най-критичен към настоящото състояние на БНТ. Владимирова определи концепцията на Каменаров като реалистична и съобразена с конкретните условия и предизвикателства пред БНТ, како отбеляза и нейната обоснована и аргументирана защита.
За да бъде избран новият директор на БНТ, бяха необходими три от петте гласа на членовете на СЕМ.

Повече за управленската концепция на Каменаров четете утре
Снимка Емилия Костадинова

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 217

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 177

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 213

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 202

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 235

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ