23 Април 2024вторник20:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Плашила

/ брой: 166

автор:Георги Георгиев

visibility 2437

Цъфти родината под грижите на партията и правителството. Трепетно очакват жителите на панелките пристигането на партийната и правителствена делегация на ГЕРБ, на която лично да изкажат сърдечни благодарности към кабинета на Бойко Борисов. Това последното нито е измислица, нито е сарказъм, а официално съобщение на ГЕРБ от вчера. Лично Цветан Цветанов резнал лентата на прясно саниран блок в Годеч, след което държал реч, докато стои върху нещо, което някога е било тротоар, и което явно не е влизало в плановете за реновация на блока (стр. 6). Цветанов явно не разбира, колко е нелепо заедно с министъра на пътищата Нанков да стоят върху разбит, обрасъл с трева и обсипан със строителни отпадъци бивш тротоар, на фона на прясно обвит със стиропор блок. Двамата с Нанков упорито наричали платеното от бюджета саниране "безвъзмездно", все едно тия пари не са дошли от нашите данъци.
Цветанов дори казал: "Думите на хората, към които е насочена тази политика, са най-доброто доказателство за успеха на програмата. Тези срещи ми дават повод за радост..."
В детския роман "Вълшебникът от Оз" има следния диалог: "Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти. - Не знам - каза Плашилото, но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 333

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 310

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 303

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 332

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ