24 Април 2024сряда10:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Бодри рапорти

/ брой: 117

автор:Ева Костова

visibility 991

Даже и официалната статистика вчера бе принудена да опровергае социалния министър и ГЕРБ за спад на безработицата. Управляващите в лицето на Тотю Младенов досега бодро рапортуваха за непрекъснат спад и задържането й под 10 на сто. В същото време експерти с просто око прогнозираха  даже далеч по-високи нива от сегашните 12 на сто преди много време. За да се стигне до тъжната статистика за 1,7 млн. здрави и прави българи,  изолирани от пазара на труда от 15- до 64-годишна възраст. Най-много са ударени младите - всеки трети е без работа, мъжете, хората с ниско образование, продължително безработните. От общия брой на изхвърлените на улицата над 83 на сто са имали работа, която са загубили, и сега са аут от икономиката. Намаляват заетите и по стратегия "Европа 2020", която и ние в ЕС сме задължени да изпълняваме.
Картината е съвсем неоптимистична, въпреки още по-бодрите рапорти за това, че правителството едва ли не налива щедро милиони за квалификация и преквалификация. Често на принципа: "Жъни нивата покрай пътя". Тоест там, където най се вижда, та лесно да се отчитат европейски грешни пари... И май спадът е само в нечии отчети.
Нагла оруелска реалност писа някой, четейки данните на Т. Младенов и сие.
А днес по две нови схеми от онова, вездесъщото "Развитие на човешките ресурси", ще зарадват гладните с информационна кампания. Схемата е наречена "Вземи живота си в свои ръце". Че то няма кой друг да го вземе май... 
 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 555

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 598

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 562

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 509

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 597

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 575

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 551

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 598

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ