26 Април 2024петък04:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 170

автор:Дума

visibility 510

Творби на Ривка Узиел представя "Класика"
Изложба живопис на Ривка Узиел, организирана от посолството на Израел в София, се открива на 1 септември от 17 ч. галерия-музей "Класика" (ул. "Ю. Венелин" 32). Творбите може да бъдат разгледани до 24 септември. Художничката е родена в Ямбол, но още като дете заминава с родителите си за Израел. И досега обаче перфектно говори български език и при всяка възможност пътува до страната ни, където участва в изложби, пленери и други културни прояви. Българската публика познава нейните картини. Ривка Узиел е учила в художественото училище Клишер в Тел Авив, в кръжоци по изобразително изкуство в културен дом Смиленски, в Реховот, в музея на Тел Авив - история на изкуството. Днес е член на Съюза на художниците и скулпторите в Израел, Съюза на художниците в Реховот и Съюза на дейците на изкуството в Уганда. Ривка прави много самостоятелни и взема участие в общи изложби и пленери в Европа, Америка, Африка. Нейни творби са притежание на обществени институции и част от лични колекции по цял свят.



Унищожиха с валяк незавършените произведения на Тери Пратчет
Незавършените произведения на Тери Пратчет бяха унищожени с валяк. Така беше изпълнено предсмъртното му желание. Харддискът от компютъра, използван от покойния писател, беше смазан от ретро валяк, задвижван от пара, наричан "Лорд Джерико". Създателят на "Светът на диска" Тери Пратчет почина през март 2015 г. след продължително боледуване от алцхаймер. След смъртта му неговият близък приятел и писател Нийл Гейман обяви, че Пратчет е настоявал всичко недовършено, върху което е работил приживе, да бъде извадено заедно с компютъра му, да бъде поставено в средата на пътното платно и да бъде смачкано с парен валяк, информира Актуално.ком.






Изложба под наслов "Хумор и авангард" представя видния френския илюстратор, художник, автор на филми, пиеси и комикси, актьор Ролан Топор (1938-1997) в испанския град Валядолид до 27 октомври

Снимка БГНЕС
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ