Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Ноември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Пегас

Традиция

Награда на името на Ламар връчват в Троян

Дума

1. Септември 2017 , брой: 171   390   0За втори път община Троян и Съюзът на българските писатели обявяват Национална литературна награда ДЛамарУ. Краен срок за приемане на предложения е 25 септември.
Наградата е за цялостно творчество и няма конкурсен характер. Тя ще бъде връчена в навечерието на Петковден, 14 октомври, когато е и празникът на града. Изразява се в почетна грамота, плакет и парична сума в размер на 1000 лева. Инициативата е на Общинския съвет - град Троян, съвместно със Съюза на българските писатели. Предложенията за лауреати могат да бъдат изготвени от творчески съюзи, културни институти, издателства, университети.
Националната литературна награда "Ламар" се връчва на две години - на ротационен принцип с Националната литературна награда "Николай Петев".


 

 

 

Пегас

 • От редактора
  17. Ноември 2017 226
  371
  0

  Има един момент в "Под игото", когато на годишния изпит малката Събка казва това, което другите мислят и споделят помежду си, но не смеят да изрекат на глас. В настъпилата неловка ситуация верните хора на бея злорадстват. И само кака Гинка се провиква: "Па какво сте такива втрещени? Бога ли разпна момичето? Казва си правото!"
  Сетих се за тази сцена покрай бурята от...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"