Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Юни 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Коментари

Сянката на "Наглите"

Валентин Георгиев

1. Септември 2017 , брой: 171   808   0Сянката на "Наглите" от първото правителство на Борисов надвисна и над третия му кабинет. А от връщането към този кошмар управниците ни бягат като дявол от тамян. И най-малкият намек, че се възраждат групировките и организираната престъпност, ги изважда от равновесие.  
От два дни насам изчезналият син на неизвестен за широката ни общественост търговец на луксозни автомобили изведнъж мобилизира огромен ресурс от страна на правоохранителните органи и се превърна в топ събитие с повишен интерес. Отдавна не бяхме виждали такова ударно активизиране на цялото МВР во главе с неговото ръководство. А това няма как да не прави впечатление.
"Отвличането на Адриан Златков е провокация срещу властта", заяви от упор вътрешният министър Валентин Радев на специален брифинг вчера. И призова медиите да внимават с подаването на информация по случая, за да не се подпомагат похитителите. Обаче...
Сигурността в страната била на ниво и не можело да се говори за връщане на "мутренските години". "България е една стабилна държава. Мога да ви кажа, че в София и страната е спокойно" - така пък се опита да успокои обстановката главният секретар Младен Маринов. И ако не е предизвикал бурен смях сред аудиторията заради неприятния случай с отвлечения младеж и драмата на близките му, то със сигурност е провокирал иронични подмятания и гневни коментари. Защото престъпността в страната е повече от ужасяваща, а полицейските сводки и новини за пребити, изнасилени и ограбени са се превърнали в обичайно всекидневие, на което вече не му се обръща внимание.
И Цацаров - този трети стожер на паянтовата ни стабилност, също взе думата под медийните прожектори. За да ни каже, че "Наглите" не са се върнали и че обратното са "политически обобщения" и "спекулативни твърдения". А ние, простите и обикновени редови българи, взехме, че му повярвахме. Сякаш не виждаме, че те никога не са си тръгвали от мутренската ни държава.    
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"