25 Април 2024четвъртък14:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Сянката на "Наглите"

/ брой: 171

автор:Валентин Георгиев

visibility 1396

Сянката на "Наглите" от първото правителство на Борисов надвисна и над третия му кабинет. А от връщането към този кошмар управниците ни бягат като дявол от тамян. И най-малкият намек, че се възраждат групировките и организираната престъпност, ги изважда от равновесие.  
От два дни насам изчезналият син на неизвестен за широката ни общественост търговец на луксозни автомобили изведнъж мобилизира огромен ресурс от страна на правоохранителните органи и се превърна в топ събитие с повишен интерес. Отдавна не бяхме виждали такова ударно активизиране на цялото МВР во главе с неговото ръководство. А това няма как да не прави впечатление.
"Отвличането на Адриан Златков е провокация срещу властта", заяви от упор вътрешният министър Валентин Радев на специален брифинг вчера. И призова медиите да внимават с подаването на информация по случая, за да не се подпомагат похитителите. Обаче...
Сигурността в страната била на ниво и не можело да се говори за връщане на "мутренските години". "България е една стабилна държава. Мога да ви кажа, че в София и страната е спокойно" - така пък се опита да успокои обстановката главният секретар Младен Маринов. И ако не е предизвикал бурен смях сред аудиторията заради неприятния случай с отвлечения младеж и драмата на близките му, то със сигурност е провокирал иронични подмятания и гневни коментари. Защото престъпността в страната е повече от ужасяваща, а полицейските сводки и новини за пребити, изнасилени и ограбени са се превърнали в обичайно всекидневие, на което вече не му се обръща внимание.
И Цацаров - този трети стожер на паянтовата ни стабилност, също взе думата под медийните прожектори. За да ни каже, че "Наглите" не са се върнали и че обратното са "политически обобщения" и "спекулативни твърдения". А ние, простите и обикновени редови българи, взехме, че му повярвахме. Сякаш не виждаме, че те никога не са си тръгвали от мутренската ни държава.    
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 262

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 296

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 250

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ