26 Април 2024петък00:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Медии

Сутрешните предавания откриват телевизионния сезон

След лятната почивка БТВ и БНТ ще излъчват новите сезони на "Преди обед" и "Денят започва с култура"

/ брой: 171

автор:Павлета Давидова

visibility 76

С края на летните почивки медиите стъпка по стъпка започнаха да се завръщат към работния график. С началото на септември в ефира се завръщат и някои от знаковите предавания на медиите. 4 септември е датата, от която "Преди обед" ще се завърти отново по БТВ, националната телевизия пък пуска новите предавания на "Денят започва с култура".
С ново попълнение ще започне сезонът на "Преди обед". Сутрешното шоу на БТВ ще продължи да се излъчва 9,30 часа, а към екипа се присъединява радиоводещият Михаил Дюзев. Всяка четвъртък сутрин той ще представя своята селекция от най-интересното в света на седмото изкуство. През останалото време Дюзев ще е лицето на "Като на кино" по БТВ Синема. 
Всеки делничен ден Десислава Стоянова и Александър Кадиев продължат да будят зрителите на БТВ. В началото на своя седми сезон предаването ще даде начало на забавна акция за стимулиране на четенето, обявиха от БТВ. Водещите на "Преди обед" ще поставят в градския транспорт книги, оставили траен отпечатък в живота им, с посланието друг пътник да ги открие, прочете и предаде нататък. На 15 септември екипът на предаването ще отправи предизвикателство и към българските ученици да покажат добрата страна на живота в училище. 
"Преди обед" започва и поредица за дигиталната грамотност. Водещите и техните гости ще бъдат полезни на различните поколения - на тези, които не правят разлика между фейсбук и снапчат, и на тези, които са се научили да "лайкват", преди да започнат да четат гладко, обещава екипът.
От "Преди обед" обещават и да повдигнат завесата пред неподозираните професии. Репортерите ще разкажат за млади предприемачи, чиито старт-ъпи могат да ги превърнат в новите милионери, да променят бизнеса или човечеството. 
Предаването ще продължи да излъчва рубриките "Духът на здравето" с д-р Неделя Щонова, "Албумът" с автор Венета Георгиева, "Не/зависимите" с Ралица Стефанова, "Мистичната България" на Ирена Григорова. Предвидено е и време за пътешествия, модни и културни събития.
От няколко дни БНТ излъчва и новия сезон на "Денят започва с култура". Тази седмица сутрешният културен блок на медията бе посветен на най-интересните събития от програмата на празниците на изкуствата "Аполония" в Созопол.
От 4 септември "Денят започва с култура" се завръща в студиото в София. През новия телевизионен сезон екранен партньор на водещата Анна Ангелова ще бъде сценаристът и публицист Димитър Стоянович, съобщиха от националната телевизия.


Водещи на "Преди обед" продължават да са Десислава Стоянова и Александър Кадиев
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ