Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Е, скъпи мой...

Валентин Георгиев

4. Септември 2017 , брой: 172   762   0Осем години, откакто е на власт, Бойко Борисов не спира да си измива ръцете с тройната коалиция. И да търси под вола теле, за да докаже колко лоши и корумпирани са били "ония", а колко чисто, прозрачно и справедливо е неговото управление.   През уикенда пред младежите от ГЕРБ Борисов отново извади темата "корупция" от нафталина и подхвана старата песен за закона за амнистията, приет през 2009 г., малко преди да си отиде тройната коалиция.
"Аз не съм ги чул те да излязат и както в църквата да кажат "Отричаш ли се от Сатаната? Отричам се!" Три пъти да излезе г-жа Нинова, да се отрече от Сатаната, сиреч от закона си от 2008 г. и да каже "Сега като сме се отрекли, и сме чисто нови, не сме 130-годишни, предлагаме този закон"... Поводът, който този път пили нервите и повдига адреналина му, е политическият разнобой за нов антикорупционен закон, какъвто предлагат и ГЕРБ, и БСП и опитът му да защити собствения си проект.  
Та като препоръка към младите Бащицата фамилиарно се обърна към тях: "Една партия, скъпи мои, се оценява, когато е на власт, не когато е в опозиция” и ги посъветва да не влизат в спорове с БСП.
Е, скъпи мой, струва си да ти припомним някои азбучни истини на фона на азбучните ти лъжи и голи обвинения.
Първо, законът за амнистията се отнася за НЕПРЕДУМИШЛЕНИ престъпления от общ характер и то за лица в управлението на държавата до 2008 г. Второ, през 2010 г. по твое искане Конституционният съд излезе с решение, че този закон не е противоконституционен. И трето, всички министри от тройната коалиция официално обявиха, че няма да се възползват от него. Въпреки това вече 8 години хвърляш в пространството обвинения за корупция към предишните, но за нито един досега не успя да докажеш вината му и да го вкараш в затвора.
Вместо това, скъпи мой, всички виждаме какъв е подходът на ГЕРБ към престъпниците и корумпираните във властта. Помниш ли собствените си закани: "Докопам ли някого за корупция, няма милост". Да не би случайно да се отрече от Дянков? А какво стана с Фидосова? Партийното порицание може да действа като пожарен пиар, но едва ли пращането на някого в забвение заличава безобразията, които е вършил. За Боршош и НДК няма да отваряме дума, защото мирише, та се не трае. За суджуците всички разбраха, че не са ти по вкуса, но и за модела "суджукгейт", който е есенцията на цялостното ти управление.   
Ами общинският шеф Лазар Влайков от Виноградец, чието членство в ГЕРБ бе прекратено за втори път след убийството? Същият, който пред 5 години намушка с нож гражданин след пътен инцидент, но не получи присъда, а преди това бе обвинен, че е пребил сина на общински съветник и заплашвал семейството му... Колко пъти ГЕРБ амнистира свои кадри по този начин? Защото да ги скатаеш на заден план, за да ги съхраниш, а обществото да забрави за тях не е никаква борба с корупцията. Още по-малко пък с престъпността.
Но изглежда ГЕРБ е "демократична партия", съставена от "цвета на нацията". И ще се окажат прави ония, дето твърдят, че ако действаше принципно и изключваше от редиците си всеки престъпник или корумпиран, без да ги приема обратно, ще остане без членска маса.        

 

 

 

Няколко думи

  • 23. Ноември 2017 230
    167
    0

    Цяла година бездействие за опасните язовири! Преди това още една, и още една и още... Така се изтъркаляха 6 години от потопа в Бисер, бедствието в Мизия, в "Аспарухово", край Бургас.
    Държавата пръсна милиони, за да проверява язовири, да описва, разпределя собственост, прошнурова. Начетохме се на дълги списъци, на стряскащи констатации, на неизпълнени предписания за...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"