20 Април 2024събота02:35 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 174

автор:Дума

visibility 247

"Книгите идват при вас" в Деня на Съединението
Столичната библиотека ще участва в традиционния празник-събор на район "Овча купел" с кампанията си "Книгите идват при вас" и мобилната си библиотека. Днес, 6 септември, от 11 до 15 ч. Библиобусът ще бъде в парка на "Овча купел". Каним всички да станат наши читатели и да получат безплатна едногодишна читателска карта. Всички читатели, малки и големи, ще имат възможност да си изберат книги от фонда на Столичната библиотека, информират организаторите.


Директорът на "Уфици" ще ръководи австрийски музей

Настоящият шеф на галерия "Уфици" във Флоренция Айке Шмид поема ръководството на най-големия австрийски музей Кунстхисторишес музеум Виен от средата на 2019 г., след като изтече договорът му с "Уфици", съобщи Артпрайс. В конкурса за директор на музея са участвали 15 души, включително и негова досегашна директорка Сабине Хааг. Айке Шмид беше назначен за шеф на "Уфици" през 2015 г. заедно с още 20 ръководители, които трябваше да модернизират емблематичните музеи в Италия. Сред тях имаше и седем чужденци. Шмид бе първият чуждестранен директор в историята на световноизвестния италиански музей от 1769 г. досега.



Седмица на Морган Фрийман на Войо

Американският екшън "Кодът" е един от филмите, които Войо представя в седмицата на Морган Фрийман, информира Даниел Димитров. Платформата за онлайн видеосъдържание на БиТиВи медия груп предлага още осем заглавия, снимани през последните десетина години. В "Импулс" Фрийман си партнира с Джеймс Пюърфой и Олга Куриленко, в "Неизживян живот" - с Робърт Редфорд и Дженифър Лопес, "Превъзходство" - с Джони Деп и Ребека Хол, "Зрителна измама" - с Джеси Айзенбърг, Уди Харълсън и Майкъл Кейн, "Последният пенсионерски запой" - с Робърт де Ниро, Майкъл Дъглас и Кевин Клайн, "БСП: Бесни, страшни пенсии" - с Джон Малкович, Хелън Мирън и Брус Уилис, "Код: Лондон" и "Код: Олимп" (на снимката) - с Джерард Бътлър и Арън Екхарт.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ