Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Септември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Коментари

Танковете ли идат?

Валентин Георгиев

6. Септември 2017 , брой: 174   449   0Знаете ли какво означава "армията да се включи в опазването на обществения ред", каквато мисъл изръси вчера министър Каракачанов? Да, същото - въвеждане на военно или полувоенно положение. Мнозина вероятно ще възприемат това искане като поредната налудничава фантасмагория на един отвеян човек, който преди време искаше да връща и наборната служба. Други ще си спомнят оная злощастна реплика на покойния Петър Младенов за танковете, която нажежи навремето обстановката пред Народното събрание и завърши с оставката му. 27 години по-късно да пробутваш същото с аргументи за зачестилите в Европа атентати обаче говори за абсолютно безсилие на днешната власт да се справи с всекидневните проблеми на държавата. Защото подмяната на един тип униформени служители с друг говори за некадърност, объркване и тежка аномалия в управлението. Нито законът, нито подготовката, въоръжението, ако щете и мисията на военнослужещите не позволяват участието на армията ни в дейности, за които си има отговорни фактори като жандармерия и полиция.
Апропо, а каква работа върши днес жандармерията при липсата на партизани? Защото досега, освен да озаптява по някой и друг протест, или да охранява агитки и рокери, не сме видели нещо забележително и оправдаващо нейната издръжка и съществуване. Да не говорим, че в сравнение с други държави на глава от населението нашето МВР е първенец по отпуснат от държавата ни бюджет. Пък ефектът - клонящ към нулата.
А може би Каракачанов съзира проблеми, които създават ВОЕННА заплаха за суверенитета, сигурността и териториалната цялост на страната? Та логично идва и следващият въпрос - сегашното положение с "обществения ред" такова ли е, че да оправдава намесата на армията? Защото всички други импровизации с нея си имат точни определения: преврат, диктатура, хунта, репресия... абе, направо изкарайте танковете.

 

 

Коментари

  • 26. Септември 2017 188
    93
    0

    Меркел беше убедена, че ще спечели тези избори. Това обаче не беше очакваната победа. Факт е, че за консерваторите в Германия това е най-лошият резултат от години. Повечето анализатори свързват тази неубедителна победа с политиката на "отворени врати" на канцлера, която доведе над един милион мигранти в Германия. Неканените гости наистина...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"