19 Април 2024петък10:28 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Родители вбесени от забавен ремонт на детска градина

/ брой: 174

автор:Деси Велева

visibility 563

Родители на деца от детската градина 57 "Сърчице" в столичния квартал "Младост" 1А изразиха възмущението си от забавения ремонт на сградата й. Заради липсата на готовност за приемане на малчуганите в забавачката, те ще бъдат разпратени в съседни градини, които са пълни с деца. На родителска среща в понеделник на майките било обяснено, че ако няма място в групите, децата ще бъдат настанявани в музикалните салони. От родителите се изисквало и съдействие за преместването на легла, маси и мебели.
По план график основният ремонт на сградата трябваше да е приключил. Родителите обаче свидетелстват, че между 10 и 25 август не е имало никакви дейности. Едва в края на месеца са се появили работници, които стоварили тръби, изкъртили фаянса в кухнята и разкопали алея в двора, разказват в сигнала до Столичната община родителите. Едва преди два дни те са били уведомени, че в най-добрия случай ремонтът ще продължи до края на октомври. Майките и бащите настояват да разберат кой контролира ремонтните дейности и защо не се спазват установените срокове.
Междувременно в общината се оплакаха и родители на деца, приети във филиала в бл. 97 на детска градина 127 "Слънце" в жк "Стрелбище". Те сигнализират, че няма да запишат децата си в забавачката, тъй като са възмутени от материалната база, която определят като гаражно пространство. Те са ходили на място, но никой не им е отворил. Моля да се самосезирате и да обявите адекватни свободни места за наистина нуждаещите се райони, настояват родителите пред Столичната община.


Филиалът на детската градина в жк. "Стрелбище"

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 500

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 502

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 471

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 474

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 570

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 534

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 509

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 470

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 598

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 494

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 507

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ