19 Април 2024петък22:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Книги

Лавица

/ брой: 176

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 184

"ДНЕВНИКЪТ НА ЕДНА КАМЕРИЕРКА" от Октав Мирбо издава "Колибри" в превод на Изабела Георгиева. Най-забележителната творба на Мирбо вижда бял свят през 1900 г. Чрез дръзкия и саморазголващ разказ на съблазнителната Селестин, камериерка в семейство земевладелци в Нормандия, писателят сваля маската на буржоазната благопристойност в безжалостна сатира на провинциалните и парижките нрави, с надигащия се след аферата Драйфус антисемитизъм и национализъм. Макар и обявен при излизането си за "скандално четиво", вадещо наяве мръсното бельо в семейните отношения, романът и до днес се радва на неотслабващ читателски интерес и е обект на множество екранни и театрални адаптации.



"МОДЕЛИРАЙ МЕЧТИТЕ СИ" от Барбара Шер и Ани Готлийб издава "AMG Publishing". Най-съкровеното желание идва право от сърцето и е натоварено с важна информация - кои сме и кои може да станем. Трябва да го ценим. Трябва да го уважаваме. Но преди всичко трябва да го имаме. Тази практична програма има за цел да покаже как да моделираме мечтите си, така че те да работят за нас с конкретни резултати. Ще научим как да открием силните си страни и уменията си, да превърнем страховете и негативните си чувства в положителни средства за промяна, да планираме пътя към целта си и да отбележим датата, на която ще я достигнем, да направим график на напредъка си и да го следим, да създадем поддържаща мрежа от контакти, източници и т.н.



"ИГРА НА МИЛИАРДИ" от Кристофър Райх издава "Сиела" в превод на Коста Сивов. Какво ли може да накара изпълнителния директор на Нюйоркската фондова борса, председателя на Федералния резерв и министъра на финансите спешно да търсят президента на САЩ в полунощ? Нищо по-малко от сериозна заплаха за националната сигурност! Но в момента, в който колата им влиза на територията на Белия дом, някой друг поема контрола над нея и охраната се намесва. Автомобилът е направен на решето, а всички в него умират. Миг преди смъртта си директорът на Фондовата борса успява да изпрати мистериозно съобщение на своя син Боби. Дълбоко отчужден от баща си, той все пак се заема да разследва трагичната му смърт.



"ИГРИ НА ДРАКОНИ" от Ян-Филип Зендкер издава "Хермес". Пол загърбва миналото и започва нов живот на остров Лама. Кристин, подобно на повечето китайци, не е религиозна, но е суеверна. Затова, когато виден астролог й предсказва мрачно бъдеще, тя е силно разколебана дали да продължи да се вижда с Пол. Кристин получава писмо от брат си Да Лонг, изчезнал по време на Културната революция. Той се нуждае от помощта й, защото съпругата му е тежко болна. Кристин и Пол заминават за селцето до Шанхай, в което Да Лонг живее. Голяма част от местните и животните са покосени от мистериозна болест. Пол започва разследване, но разкриването на виновника може да се окаже по-опасно от самата зараза.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ