Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Септември 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

Неделник

ПАРДОН

На доктор в града

Денчо Владимиров

8. Септември 2017 , брой: 176   97   0- Така... каза важно докторът, известен специалист, и сложи на ушите си слушалки за преглед на легналия  на кушетката старец. - Вдъхни, дядо, и кажи от кое село си, голямо ли е, малко ли е?
- Ами, малко е докторе, останали сме десетина баби и дядовци...
- Хм... това не ми харесва. Я вдъхни отново и кажи каква ти е пенсията?
- Ами, малка е, докторе, много е малка, земеделска пенсийка. Докато я взема, и свършва. Но на бабата е още по-малка...
- Хм, и това не ми харесва... Я вдъхни пак и кажи гледаш ли прасенце? Имаш ли си кравичка? Правиш ли си сиренце? Имаш ли мисирки? Пуяци?
- Не, докторе, нямам ни прасе, ни кравичка, ни мисирки, ни пуяци. Имам само две-три кокошки. Снасят от дъжд на вятър.
- Хм... и това никак не ми харесва, лошо ти е положението... Я вдъхни пак и кажи поне пчели не гледаш ли, не вадиш ли мед? Срещу двайсет буркана мед може да  проведем лечението ти, иначе лошо, лошо ти е положението...
- Е, колкото за меда, намира се още. Останаха ми от социализма в двора  пет-шест кошера, що деца и внуци изгледах с меда от тях. Работливи са пчеличките ми и дават мед. Двадесетна буркана мед все ще събира. И как да го ям, докторе, за да се излекувам ? Сутрин на гладно или след като си похапна?
- Да го ядеш ли? - изригна докторът и свали слушалките. - Хич и да не си го кусал! С тия двайсет буркана мед ще проведа лечението ти , като го изядем вкъщи с жената... Иначе за какво да почна да те лекувам? Нито пенсийката ти е пенсия, нито крава имаш, нито прасенце, ни пуяци, ни мисирки, та да ми носиш сиренце и месце. И кокошките ти, казваш, снасят  от време на време... Спасява те само меда! Пак късмет имаш... Хайде, прегледът завърши.

 

 

 

Неделник

 • Булевард : Срещи
  Ако виждаш света изпълнен с възможности, скачаш и ги улавяш. Другият вариант е да се оплакваш от еднообразието, без да виждаш шансовете, убеден е възпитаникът на СМГ
  22. Септември 2017 186
  541
  0

  Виктор Чавдаров е роден на 26 февруари 1998 г. Завършва едно от най-добрите средни училища в страната - СМГ "Паисий Хилендарски", където учи от V клас. В VII го приемат в паралелката с най-висок бал в цялата страна. Нарежда се сред десетимата випускници с успех 5,99. Владее немски и английски език.
  След броени дни 19-годишният...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"