Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Септември 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

Неделник

Здраве

Народна медицина

Спуканите капиляри

Дума

8. Септември 2017 , брой: 176   95   0Спуканите капиляри се появяват по кожата под формата на червена паякообразна мрежа от петна. Обикновено са засегнати краката и лицето. Капилярите са най-малките кръвоносни съдове в човешкото тяло и са краят на артериалната система, но имат изключително важна роля за достигането на кислорода и хранителните вещества в кръвта до всички тъкани в тялото. Причините за високата чупливост на капилярните стени може да са различни. Тъй като в повечето случаи пукането на капиляри се получава в резултат на някаква промяна в организма, хубаво е да се установи първопричината. Обикновено се препоръчва посещение при дерматолог, който да препоръча подходящото лечение. Затова е добре лекарят да бъде попитан, дали лечението би имало по-голям ефект, ако към него се прибавят и някои рецепти от народната медицина.
- Сред тях е ябълковият оцет. Добре е 2 пъти на ден да се втрива с масажи върху засегнатите места в продължение на няколко месеца.
- Масажите със зехтин също допринасят за здравето на кръвоносните съдове. Той намалява възпалението, отока, болката и подобрява циркулирането на кръвта. Може да се добави витамин Е. Масажирането е добре да продължава няколко минути.
- Чесънът е друг лек - нарязани и смлени 5-6 скилидки може да се смесят със сока на 3 портокала и 2 супени лъжици зехтин. Със сместа се намазва и леко масажира засегнатото място. Отгоре се прави компрес.
- Маска от извара и ананас може да се използва два пъти седмично в продължение на месец, като се оставя върху кожата за 15 мин. Тя ще помогне за подобряване състоянието на капилярите и ще освежи лицето.
- Лимоновият сок е естествен източник на витамин С, който е необходим, за да се подобри кръвообращението и може да се прилага към засегнатите области
Хранителният режим е от съществено значение за премахване на спуканите капиляри. Полезни са цитрусови плодове, касис, магданоз, червени чушки, домати.

 

 

 

Неделник

 • Булевард : Срещи
  Ако виждаш света изпълнен с възможности, скачаш и ги улавяш. Другият вариант е да се оплакваш от еднообразието, без да виждаш шансовете, убеден е възпитаникът на СМГ
  22. Септември 2017 186
  541
  0

  Виктор Чавдаров е роден на 26 февруари 1998 г. Завършва едно от най-добрите средни училища в страната - СМГ "Паисий Хилендарски", където учи от V клас. В VII го приемат в паралелката с най-висок бал в цялата страна. Нарежда се сред десетимата випускници с успех 5,99. Владее немски и английски език.
  След броени дни 19-годишният...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"