Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Юни 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Неделник

Здраве

Тенът все пак има положителен ефект за здравето

Дума

8. Септември 2017 , брой: 176   242   0Слънчевият загар намалява (или в редки случаи предотвратява) действието на вредните ултравиолетови лъчи - невидимата част от слънчевия спектър, които проникват през кожата и видоизменят ДНК. До този извод са стигнали специалисти от Медицинското училище към Университета "Харвард" и Института за рака в Хюстън след провеждането на редица експерименти.
Това не означава, че трябва да забравим за слънцезащитните кремове и да се излагаме постоянно на въздействието на слънчевата светлина, предупреждават учените. Според тях хората със светла кожа, светла или рижава коса дори трябва да получават определена доза ултравиолет, която не може да се набави само с обичайните разходки в слънчево време.
Ето защо потъмняването на кожата в резултат от въздействието на слънчевите лъчи има положително, а не отрицателно влияние върху здравето на човек.
На този етап се изучават начините за безопасно използване на слънчевите лъчи по естествен път или в солариум, при които едновременно се активизират защитата на ДНК и процесът на промяна на пигментацията на кожата, съобщава Ройтерс.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"