Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Септември 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

Пегас

Театър

Ани Васева и Леонид Йовчев водят майсторски клас

Дума

8. Септември 2017 , брой: 176   111   0През новата учебна година Ани Васева и Леонид Йовчев ще поемат ръководството на клас по актьорско майсторство в театрален колеж "Любен Гройс". Режисьорката и актьорът, сред съоснователите на "Метеор", са най-новите преподаватели в състава на колежа.
Дългогодишната съвместна работа на Ани Васева и Леонид Йовчев (в сътрудничество с философа Боян Манчев) включва спектакли като "Малдорор", "Убиецът и блудницата", "Пиеса за теб", "Пиеса за умиране" и много други. Извън "Метеор" Йовчев е играл в множество театрални постановки и филми. Сред неговите роли са Хамлет в "Хамлет" и Гео Милев в "Гео" в НТ "Иван Вазов", господин Пенев във филма "Маймуна" и др. Освен режисьор Ани Васева е и теоретик на театъра и танца, води часове по история на театъра и литературата в ТК "Любен Гройс" и е гост-преподавател в НБУ. През 2017 г. излиза книгата й "Що е то съвременен танц?".
Кандидатстудентските изпити ще се проведат на 22, 23 и 24 септември. Крайният срок за записване е 17 септември.

 

 

Пегас

 • От редактора
  22. Септември 2017 186
  198
  0

  Днес е Денят на Независимостта. Независимост, ама друг път. Днес да говорим за независимост на България е повече от нелепо, след като цялата ни политика се определя от външни сили, а преди да вземат някое решение, нашите "политици" тичат да го съгласуват с американското посолство.
  Поредното доказателство бяха ред от написани под...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"