Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Ноември 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Пегас

Пловдив

Три вечери "Нощ на музеите и галериите"

Дума

8. Септември 2017 , брой: 176   429   0
Снимка

Ателие на Атанас Хранов

Над 70 места ще предложи "Нощта на музеите и галериите" в Пловдив. Фестивалът ще се проведе за 13-та поредна година, като за първи път програмата ще бъде разделена в три вечери - 15, 16 и 17 септември, съобщи Веселина Сариева от фондация "Отворени изкуства".
Организаторите включват специална изложба под мотото "Тук навсякъде", посветена на фондацията. Тя ще бъде показана в бившия Детмаг и ще отвори врати на 15 септември. "Проектите, инициативите и начините на работа на "Отворени изкуства" ще бъдат представени под формата на инсталации, художествени произведения, видеоматериали," поясни Сариева.
Акцентите за 16 септември са градските пространства и международната част от кураторската програма "Тук навсякъде". Част от нея е световната премиера на аудио-визуалния пърформънс "Liminal" на американката Мери Франк, който е свързан с реалната и виртуална архитектура. Успоредно на 15 и 16 септември ще се проведе и "Малката нощ", която ще зарадва детската публика с множество работилници за графични и иконописни техники и игри. На 17 септември се предвиждат следобедни уъркшопове, разходки в градското пространство със специална технология, която променя усещането за реалност и възприятия.

 

 

 

Пегас

 • От редактора
  24. Ноември 2017 231
  43
  0

  Едно събитие ни раздели. Забележителната победа на Григор Димитров в Лондон предизвика патриотичен възторг, нашенска завист и тъжни размисли за обществото ни.
  А би трябвало да ни обедини. И нека това да са двете страни на една монета, но монета ценна.
  Успехите на спортистите са лицето на една нация. Факт, известен ни още от Древна Гърция, когато олимпийските шампиони са били...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"