Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

16 Юли 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Пегас

Концерт

Швейцарско дуо открива "Аларма пънк джаз"

Дума

8. Септември 2017 , брой: 176   525   0
Снимка


Новият сезон на радиофестивала "Аларма пънк джаз" започва на 11 септември от 21 ч. в Първо студио на Националното радио с швейцарското експериментално инди-джаз/импро-поп дуо "2henning". В дуото влизат Валерия Цангер - барабани, електроника и Рахел Крафт - клавишни устройства, вокали, флейти. Работят заедно от няколко години в Люцерн, като еволюцията им е от фрий импровизация към песни с ясна, но нефиксирана структура (отворени за трансформации по време на живо изпълнение).
"Стереотипът принадлежи на миналото" гласи Точка 2 в техния т.нар. "манифест", когато вече сме разбрали, че жанрове не съществуват. "2henning" са в България по покана на фестивала "Electric Orpheus" (9 септември, Парк-лозе "Вила Юстина", Пловдивско), което е повод да бъдат представени и на софийската публика в Първо студио на БНР. Обичат да изпълняват музиката си на живо в необичайни пространства - на дъното на басейн, примерно, така че Electric Orpheus & Alarma Punk Jazz са най-правилните платформи, където да ги чуем за първи път у нас.
Подгряваща група е "Nocktern" от 21.30 ч., а  "2henning" излизат в 22 ч. Билетите са между 8 и 10 лв. - в системата на "EpayGo" на касите на EasyPay в цялата страна.
 
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"