Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Ноември 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Пегас

Концерт

Швейцарско дуо открива "Аларма пънк джаз"

Дума

8. Септември 2017 , брой: 176   368   0
Снимка


Новият сезон на радиофестивала "Аларма пънк джаз" започва на 11 септември от 21 ч. в Първо студио на Националното радио с швейцарското експериментално инди-джаз/импро-поп дуо "2henning". В дуото влизат Валерия Цангер - барабани, електроника и Рахел Крафт - клавишни устройства, вокали, флейти. Работят заедно от няколко години в Люцерн, като еволюцията им е от фрий импровизация към песни с ясна, но нефиксирана структура (отворени за трансформации по време на живо изпълнение).
"Стереотипът принадлежи на миналото" гласи Точка 2 в техния т.нар. "манифест", когато вече сме разбрали, че жанрове не съществуват. "2henning" са в България по покана на фестивала "Electric Orpheus" (9 септември, Парк-лозе "Вила Юстина", Пловдивско), което е повод да бъдат представени и на софийската публика в Първо студио на БНР. Обичат да изпълняват музиката си на живо в необичайни пространства - на дъното на басейн, примерно, така че Electric Orpheus & Alarma Punk Jazz са най-правилните платформи, където да ги чуем за първи път у нас.
Подгряваща група е "Nocktern" от 21.30 ч., а  "2henning" излизат в 22 ч. Билетите са между 8 и 10 лв. - в системата на "EpayGo" на касите на EasyPay в цялата страна.
 
 

 

 

Пегас

 • От редактора
  24. Ноември 2017 231
  43
  0

  Едно събитие ни раздели. Забележителната победа на Григор Димитров в Лондон предизвика патриотичен възторг, нашенска завист и тъжни размисли за обществото ни.
  А би трябвало да ни обедини. И нека това да са двете страни на една монета, но монета ценна.
  Успехите на спортистите са лицето на една нация. Факт, известен ни още от Древна Гърция, когато олимпийските шампиони са били...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"