Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Ноември 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Пегас

От редактора

Утре пак ще бъде Девети...

Боян Бойчев

8. Септември 2017 , брой: 176   826   1Утре е Девети септември - Денят на свободата. Празник, който някои днес хулят, отричат, опитват се да покрият със забрава, да изтрият от календара и паметта на хората.
Но няма да успеят.
Защото Девети септември е двоен празник и винаги ще бъде такъв. Празник на победата над фашизма и празник на победата на социализма.
Именно Девети донесе изстраданата свобода от хитлерофашизма. Колкото и да се опитват да пренапишат историята разни псевдоисторици и потомци на управляващите по това време. Защото нищо и никой не може да оправдае включването на България на страната на страната на Третия райх във Втората световна война, донесла толкова смърт и страдания на човечеството. И българските антифашисти - зверски измъчвани, избивани без съд и присъда, но избрали достойната съпротива в партизанските отряди и бойните групи, подпомагани от техните ятаци, са скъпата цена и нашата скромна лепта за възможността вече не едно поколение в Европа да живее в мир.
Именно Девети постави и началото на социализма у нас и даде надежда на хората, че едно по-справедливо и хуманно общество е възможно. Че всеки има равен шанс в този живот. Че вечните човешки идеали за свобода, равенство и братство не са само утопия. Хората, които споделяха тези идеали, искрено вярваха в тях и изградиха една нова България. Изопачаването на идеите и загубата в Студената война доведоха до поражение на социализма, както у нас, така и в другите европейски страни. Може би за човека - алчен и егоистичен, тези идеи все още са изпреварили времето си. А може би шепата богаташи, които държат по-голяма част от световните богатства и по този начин определят хода на събитията в света, са осъзнали "грешката" си и с всякакви средства се борят да не я повторят и да запазят господстващата си роля.
Затова трябва да помним Девети септември. Особено днес, когато фашизмът надига глава навсякъде по света. Особено днес, когато поколенията, имали шанса да израснат в мир, са забравили поуките от войната. Особено днес, когато разделението между хората има чудовищни размери, но дребните трохи, които се подхвърлят от властимащите, притъпяват социалното мислене, замъгляват погледа надалеч, карат ни да се самоизяждаме и да влачим своето съществуване, пленени от заробващите заеми, ежедневната борба за насъщния и страха да се противопоставим на неправдите.
Но аз вярвам в колелото на историята.
Утре ще бъде Девети септември - Денят на свободата.

 

 

ПОРАДИ (най-вероятно грешно) ДОПУСКАНЕТО МИ,

ПОРАДИ (най-вероятно грешно) ДОПУСКАНЕТО МИ, ЧЕ И ИНТЕЛЕКТУАЛНИТЕ СКОПЦИ, ВСЕ ПАК МОГАТ ДА ЧЕТАТ???... ОТНОВО ЗА:

"ЕДИН НЕ_НАУЧЕН ГРАЖДАНСКИ УРОК:

„СЕРИОЗНО ЗА СЕРИОЗНОТО ИЛИ ЗА ПАТОЛОГО_СОЦИАЛНО_ПАТОЛОГИЧНИТЕ ЕПИЗОДИ В ГЕНЕТИКА НА МНОГОГОДИШНИЯ БГ ПРЕХОД КЪМ ... (НАЙ-ОТДАЛЕЧЕНО КАЗАНО) ДЪРЖАВНОТО БЕЗОБРАЗИЕ (А_ЛА) – „НАГЛИТЕ (ГЕРБерлясалата шайка, предвождана от оперативно_итересното лице, ортака на Пашата в „онзи“ – с амфетамините и ембарговите стоки поминък - Бойко Методиев Борисов – известен в бг и не само ъндърграунд с прозивището „БУДА“ & ko съратници от аморфна маса от партократско_плутократски назначенки, държанки и НПО_коматари - анти_народни, фашингтонско_германистански мекерета) В ЗАКОНОДАТЕЛНАТА И БЮДЖЕТНО РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНАТА, ПРЕРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНАТА, КОНТРОЛНАТА И САНКЦИОНИРАЩАТА ЦЕНТРАЛНИ И МЕСТНИ ВЛАСТИ“

НЕ Е НУЖНО ДА ИМАШ ТРИ И / ИЛИ ПОВЕЧЕ ПЕДИ ЧЕЛО...

(* Достатъчно е да НЕ си , грант_фондационер / покупко_продагжен, НПО_КОМАТ (-тар), .... Тоест, да си предан син на Майка България и да са ти мили интересите на милионите Нейни, не покупко_продажни, обикновени граждани_патриоти – Нейния Народ ???)

... За да осмислиш ИСТИНАТА за живия-живот на НАРОДА, ... Едноличния СУВЕРЕН (властелин) по КОНСТИТУЦИЯ както на ... Тази, НЕ_НАРОДНА - Елитарна; Либерално_капиталистическа (Република ли ???), държаво_подобна, ЧАСТНА – плутократско_партократска, АНТИ_БЪЛГАРСКА (евро_атлантическа) КОРПОРАЦИЯ – „БЪЛГАРИЯ“ ???... Така също и на ДЪРЖАВНОСТТА – ВЛАСТТА във всичките й законни (съгласно ПОВЕЛЯТА на Конституционната клетва - САМО И ЕДИНСТВЕНО: „... В ИМЕТО на ИНТЕРЕСИТЕ на НАРОДА“), форми и проявления, упражнявана от ОВЛАСТЕНИТЕ (назначенците; държанките, слугите на Народа), по цялата, тази, ИЗКОННО БЪЛГАРСКА (в действителност, фашингтонско_германистански протекторат), т.с. ОБЩОНАРОДНА ЗЕМЯ (тъждествено с общонародна територия)??? ...

*** Но не и според свободно капарираните (свободно опазарените) от заинтересованите кеширащи – например, от ЦРУ_Фашингтонската фондация – „Америка срещу България“ волеизлияния на (щастливо милионерстващия и кандидат_милионерстващия) МАГИСТРАТЛЪК в Конституционния и не само съдилища?...

Тоест, става дума (условно казано) за „обективен процес“ - за ЕДИНСТВЕНО, възможната ВИТАЛНА СРЕДА за битуването на „БЕЗПЕРЕДАЛНИЯ ДЕМОКРАТЛЪК“ в живия живот на по-голяма и/или по-малка част от населението на Планетата ? – Става дума за ... ЛИБЕРАЛНО_КАПИТАЛИСТИЧЕСКАТа „МАГИЯ“ – АЛЪШ-ВЕРИША (пазара; опазаряването) на всичко, което има потребителска стойност – от индивидуалните, семейните, груповите, „цехово“_фирмените, грант_фондационерските - НПО_коматарските, партийните, държавните и прочие духовни, природни и материални ценности, до ... безпредел: - от човешкото здраве, образование и труд; - през женската плът, човешките органи и ново_родени деца; - до ... държавния териториален, суровинен, финансово_икономически и културно_духовен СТАБИЛИТЕТ и СУВЕРЕНИТЕТ и (вътрешно) държавния, регионалния и планетарен МИР ???...

... Или обощено казано, ПОТРЕБИТЕЛСАКАТА СТОЙНОСТ на ВЛАСТТА се валидилизира (оценява - остойноствява) единствено (в хармония с основната витална сила на капитализма – безконтролно_либерализирания алъш-вериш) от „платежно_способно търсене“ (т.с., казано на планетарно разибираем, понятиен език – „КОРУПЦИЯТА“ е МАГИЯТА на платежо-способната реализация на ... ПОТРЕБИТЕЛСКАТА СТОЙНОСТ на ВЛАСТТА) в рамикета на ГЛОБАЛНИТЕ ПАЗАРНИ УСЛОВИЯ на КАПИТАЛЗМА (... теоретично понятие, на битудаващата днес в България и не само - ... либерално_пазарна, елитарна, условно казано - „социална“, икономическа, условно казано - „система“).

... КАПИТАЛИЗМА, като НАСИЛСТВЕНО въдворена в държавата - Народна Република България (през държавен преврат, с по-следващо, шоково отнемане на единствената финансово_икономическа възможност – обществено_държавната собственост върху средствата за производство, ... включително и земята , за съществуването на социално_отговорна - доктринарно_идеологическа, законодателна, изпълнителна, съдебна, местна и прочие държавност) ОТ ЗАИНТЕРЕСОВАНИТЕ ПЕЧЕЛИВШИ – местните (аморфната прослойка от НЕ_реализирали се, в условията на съществуващите обществени условия в плановата, социално_солидарна държава и държавност, средно_интелегентни мераклии – лаладжии, от покупко_продажни туземци _ безотечественици; прослойка дефинирана от великия френски, антифашист, военноначалник, политик и държавник – Де Гол като „5-та колона“) агенти и аташираните резиденти на нео_колонизаторските, фашингтонски и германистански финансово_икономически, военно_политически и псевдо_цивилизационни, трудово_експлоатационни, безконтролно_пазарни, хазартно_далавераджийски, финансово_монетарни, социално_безотговорни интереси.

... Интереси, ИЗКРЕЩЯНИ ПО БОТЕВСКИ: „"Богат е", казва, пък го не пита, колко е души изгорил живи, сироти колко той е ограбил и пред олтарът бога измамил ...“

(из стих. „Борба“; чуй - https://www.youtube.com/watch?v=65B5ePOtMfE) ???

(Приятно четене. Воденето на записки е желателно)

БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ, „... АКО НЕ ИСКАШ ДА БЪДЕШ НАКОВАЛНЯ ... БЪДИ ЧУК“ - ЧЕТИ, АНАЛИЗИРАЙ, ОСМИСЛЯЙ, ПСУВАЙ И ГЛАСУВАЙ С ГЛАВАТА СИ:

ИМА ТАКАВА (АНТИ _БЪЛГАРСКА, АНТИ _ НАРОДНА, ЕВРО _ АТЛАНТИЧЕСКА, РУСОФОБСКА) ДЪРЖАВА

(* С извинение за дължината и дидактичността към четящите, към информираните, към знаещите, и без извинение за «набиването на канчето», върху празните глави на герберлясалите и не само калинки _ инсекти, и прочие пасмина – пърхаща, подскачща, лапацотеща, съскаща и виеща в бг площадното, уличното, тротоарното, медийното и парламентарното пространство - менатлни, манталитетни и деятелни, поколенчески_посладователни нео_фашисти):

- І –

ХРОСТОМАТИЙНО _ ИСТОРИЧЕСКИ РАМКИ

- • 1): - Васил Иванов Кунчев – Левски: «Народее, ... Времето е в нас и ние сме във времето. То нас обръща и ние него обръщаме (из Писмо до Панайот Хитов, 10.V.1871 г.:) » ???

- • 2): Паисий Хилендарски: «... някои (например, се англо_саксончат, … вметката в скоби – моя, Й.В.) не обичат да знаят за своя български род, а се обръщат към чужда култура и чужд език ... „О, неразумни и юроде! Поради что се срамиш да се наречеш Българин …»

(Из «История славянобългарска», чието оригинално заглавие е «Исторїѧ славѣноболгарскаѧ»; чуй - http://istoriata.bg/listen/part1.html ; © 2012 - 2017 New Age Studio)» ???

- • 3): - Христо Ботьов Петков – Ботев: «… Имаш ли чест и совест? - Тамам си намерил за какво да ме разпитваш! Знаеш ли ти, че аз съм променял знамето си пет-шест пъти?

Аз съм ставал и грък, и цинцарин, и румънин, и циганин, и арменец, за да угодя на своите страсти.

За мене народността, вярата, народолюбието и честността за празни неща... Ако казвам, че съм народолюбив, то имам на умът си съвсем друго, - аз искам да заповядам и да ми се покоряват. … Който е умен човек, той трябва да се показва като патриотин, но да не жертвува нищо; а който е още по-умен, той трябва да се ползува от народните слабости. Аз зная множество «честни патриоти», които въртят своята търговийка с народни сълзи; а никой не казва за тях, че са злодейци. У когото са паричките, той е прав и честен… ».
(Из «Знаеш ли ти кои семе ние?»)

- • 4): - Петко Рачов Славейков: „... Немци, френци, англичани наши са враждебници, дружни с нашите тирани, с нашите изедници. Спекуланти са омразни - интерес им покажи, че да виж дела проказни и чифутски в тях лъжи...» ???
(Из «Вярата и надеждата на българина към Русия»).

- • 5): - Стоян Михайловски: «...В царството на тиквите кратуната е цар».
(Из баснята «Гайдарят-цар»);

- • 6): - Гео Милев: «... ЛЪЖАТА – ЛЪЖЕ, ЛЪЖАТА – УПРАВЛЯВА, ЛЪЖАТА КРАДЕ... ».

(Из «Ли(ри)чни отклонения»; http://webstage.bg/li-ri-chni-otkloneniya/3636-lazhata-lazhe-lazhata-upr...)

- • 7): Генерал Румен Радев (президент на Република България): „... За Васил Левски родолюбието не е трапеза, а мисия. Тежко е да го констатираме, но днешната българска политика е печалното отрицание на онова кредо на Апостола. Оттам и бедите ни ...».

(Из словото му, по случай , 180-та годишнина от рождението на Апостола на Българската Свобода – Васил Иванов Кунчев – Левски;18.07.2017; https://www.24chasa.bg/novini/article/6343728) ???

- • 8): - Кеворкян Кеворкян: «... Въпросът е, докога мишоци като Иван Кръстев, Прокопиев и останалите еничари (методиандреевци, насконасковци, цветанцветановци бойкоборисовци & ko анти_български, анти_нардни, продажни – «€ / $» - евро_атлантически мекерета ... вметнатото скоби мое – Й.В.) ще преподреждат България (20.09.2016; 15:04; http://www.blitz.bg/news/article/446574)» ???

- • 9): - Евтим Евтимов: «Сега за миг не те убиват, а искат да умираш цял живот».

- ІІ –
ФАКТОЛОГИЯ НА ЗАГОВОРА НА ВЛАСТТА И КАПИТАЛА СРЕЩУ ТРУДОВИТЕ ХОРА НА БЪЛГАРИЯ:

- 1): • «Костадин Чакъров: «Илия Павлов ми казваше, че купува всеки министерски цървул, който му трябва…» ???

(01.02.2015; http://www.blitz.bg/news/article/316834): «България е купена отдавна, и то много евтино - от банки, тайни общества, разузнавателни централи, от различни фондации и т.н.» ???

- 2): • Проф. Иван Ангелов,член-кор. на БАН: «...Заговорът на властта и капитала срещу трудовите хора в България. ...През последните 27 години няколко десетки милиарда лева са трансформирани от заплати в печалби

(в. «Дума» - 10.12. 2016; http://www.duma.bg/node/13756)» ???

- 3): • «Близо 2,5 млн. българи живеят в бедност и материални лишения (25.04.2017; http://www.dotbg.bg/article/6189932; Автор: 24 часа)»: - 34,2% от българите, или 2,468 млн. души не могат да си плащат редовно сметките и изпитват материални лишения. Това показват данни на европейската статистическа служба "Евростат". … При младите българи до 17 години, процентът на изпадналите в материални лишения е 40%, а при работещите от 18 до 64 години - около 30 %» ???

- 4): • = Проф. д-р Иван Иванов: „ ... Известно е от икономическата теория, че е нормално производителността на труда да изпреварва ръста на заплатите с около 1-2 пункта. При нас обаче не е така - Производителноста на труда в България на човек от населението е 48 на сто от този в ЕС. В същото време средните доходи в страната са 23-25 на сто от средноевропейските. Изразена в проценти разликата между двата показателя е 192 на сто. ... Това показва, че през годините на прехода наемният труд е бил жестоко ограбен от национално (Й.В., – БЕЗ) отговорния български капитал. ... Къде са отишли недоплатените пари на наемния труд? Естествено в джоба на българските капиталисти.

... Как иначе бихме могли да си обясним увеличението на милионерите в България!

... Управляващите казват: НЯМА ПАРИ за УВЕЛИЧЕНИЕ на ПЕНСИИТЕ. Как ще има, КАТО СТЕ ПОЗВОЛИЛИ (по корупционни причини) на КАПИТАЛА ДА ГИ ПРИСВОИ. ... Сега някои ДЕМОКРАТИ СЕ БИЯТ В ГЪРДИТЕ, колко много са допринесли за демокрацията, но не виждат КОЛКО МНОГО СА СПОМОГНАЛИ ЗА ОГРАБВАНЕТО НА НАРОДА само от несправедливото разпределение на добавената стойност (вметките в скоби и шрифта мой – Й.В.).

... Карл Маркс беше писал, цитирам по памет, че при ръст на печалбата 300 на сто, капиталът продава майка си и баща си, ... по тази причина призивът на чл.- кор. проф. дин Иван Ангелов да се водят само преговори с капитала не е достатъчно. Той (капитала) разбира само от обединената сила на наемния труд. Всички отстъпки, които са направени в световната практика, са в резултат на жестоки борби. Това се отнася и за българския капитал

(в. „Дума“; 10. 08.2017 , брой: 155 ; http://www.duma.bg/node/150645)“.

- 5): • „По-малко от 30% от работещите българи получават средната за страната или по-висока заплата, а повече от 1/3 от заетите, т.с. около 400 хил. души, са работещи бедни. Това обяви президентът на КНСБ Пламен Димитров, … Рентабилността и производителността на труда изпреварват ръста на доходите на хората и от всеки 1 лев допълнителна производителност едва 20-24 ст. отиват към средната заплата, а над три четвърти към бизнеса“

(в. „Дума“; 12. Юли 2017 ; брой: 134; http://www.duma.bg/node/149066) ???

- 6): • «5249 предприятия са бавили възнаграждения и обезщетения на работниците от 2012 г. до момента. Сумата на забавените заплати през годините възлиза на 322 млн. лв. Това сочи докладът на ИА «Главна инспекция по труда»

(в. „Дума“; 11.05.2017, брой: 90; http://www.duma.bg/node/145493)???

- 7): • «Брутният външен дълг на България към 28 февруари достигна 34,231 млрд. евро - 70,3% от БВП, като нараства със 789 млн. евро - 2,4 на сто на годишна база...» ???

(в. «Дума»; 28. 04. 2017, брой: 82; http://www.duma.bg/node/144884);

- 8): • Проучване на международното сдружение на счетоводителите сочи, че Тази – «Не Народна, пишман Република БЪЛГАРИЯ" - се нарежда на осмо място по сива икономика в света през миналата година, след държави като Азербайджан, Нигерия, Украйна и Русия. ... «Сивата икономика у нас е в размер на 28 млрд. лева, или близо 30 на сто от БВП на страната ни («…показателите му не са се променяли в последните шест години»). ... Основните причини за резултатите са слабият контрол на корупцията, безработицата и неработещата администрация в България, смятат авторите на изследването

(в-к «Дума»;03. 07. 2017; брой: 127; http://www.duma.bg/node/148533)»???

- 9): • «Европейските проекти не само гълтат национален ресурс, но и влошават фискалната позиция на страната. НА ВСЕКИ ТРИ ЛЕВА, ОТ ЕВРО _ ПРОГРАМИТЕ (включително и за ГЕРБ, партийните "чешмички" – ГЕРБпартийно_политическото усиране, пардон - саниране) ДАВАМЕ ДВА

(в. „Дума“; 04. 04. 2016, брой: 77 ; http://www.duma.bg/node/121266)»???...

*** Тоест, в сметките на местните и привнесени милионерстващи и милиадерстващи, сульовци и пульовци - социални инсекти, «случайно» нарочени от власт папкащите техни държанки в законодателната и назначеници в изпълнителната и общинските власти за … лидери в (корупционно _ комисионерското) наддаване (от същите тези, НЕ_анонимни сульовци и пульовци - собстевеници на мимикриращо наречения - «анонимен капитал») за арогантното, много_милиардно, ежегодно присвояване (без_възвратно, его_центрично поглъщане на общонародната, отрудена пара, солидаризирана в държавния – НОИ, НЗОК, «Мазните» министерства, и общинските бюджети) през спечелването на (ха, ха, ха – хич не ми е смешно) на «ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ» (т.с., „невидимата“, и в този процес истина е, че става въпрос за реален, пладнешики обир – а-ла, «куче влачи, диря няма») ???

- 10): • Проф. Иван Ангелов,член-кор. на БАН: «Срещу лъжата има само едно средство – разобличение.

... Досега, у нас грижливо се премълчаваше истината от Българския народ (противоконституционно, по възможно най-деспотично_тоталитарния, командно _ административен начин, проснат под евро_атлантическите копита на фашингтонци - «НАТО» и германистанци «ЕС» ; вметнатото в скоби – мое, Й.В.). … Криеше се, че по количествено измеримите - ползи и загуби («дал / взел»; Й.В.), изравняването между тях се очаква към 2040-2050 г.

~ ТОЕСТ. «България, най-бедният член на ЕС, ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА да е нетен платец (ДОНОР) в общността. ... Трябва ли да мълчим за всичко това??? *** Учените от Института за икономически изследвания на БАН смятат, че нашият народ трябва да знае тази истина, за да се вземат мерки за намаляване на огромната цена, която плащаме »

(в. „Дума“, 23. 06. 2017 , брой: 121 ; http://www.duma.bg/node/148001) ???

- 13): • - В почти девет милионната по население, Народна Република България, по «Индекса на човешкото развитие (на англ. Human Development Index - интегрален показател за отразяване на нивото на бедност, грамотност, образование, очакваната продължителност на живота и други показатели, на благосъстоянието и най-вече на детското благополучие в държавите членки на ООН) е:

• „1990г. е на — 26-то място в групата на държавите с висока степен на човешко развитие; в Първа група - Групата на индустриално развитите държави , от 193 те страни членки на ООН);

А само след някоя и друга про_либерално _капиталистическа година, индекса за човешко развитие на малко под 7,4 милионната по население , опазарена и опозорена НЕ_Народна, Частна, плутократско_партократска, държаво_подобна – «КОРПОРАЦИЯ БЪЛГАРИЯ» се срива:

• 1995 — България е на 65-то място и вече в групата на държавите със средна степен на развитие;

• 1997 — 69-то място;

• 1998 — 67-мо място;

- 14): • «Америка за България», вече няма да е «толкова тиха ...», публично декларира президента на «Америка за България» - Нанси Шилър, при откриването на първата по рода си среща на общността на организацията у нас, като с неприкрито _ келешко самочувствие, споделя основната предпоставка за своето (и това на неговите бг грант_държанки) превъзходство, спрямо «просто_смъртните“ граждани на Тази държава - Безнаказаност, за сметка на похарчените от фондацията няколко_милиона лева за (най-вероятно, … ефективното грант_капариране на «свободната» воля и професионална съвест на членовете на...) «Съюза на съдиите в България (каквото и да означава тази словесно, бранд_етикетираща опаковка на щастливо, милионерстващия и кандидат_милионерстващия бг МАГИСТРАТЛЪК – вметнатото в скоби – мое, Й.В.)» ?!...

(в. «Дума»; 18.01.2017 , брой: 12; http://www.duma.bg/node/139321/) ???

*** PS:
- а) НПО коматарите - активни, но срещу пари и под чужда диктовка, 1192 медийни участия и анализи за година отчита знакова организация от гражданския сектор, друга тренира бъдещи лидери да станат продавачи на... «добро»;

(в. „Дума“; 31.08.2016, брой: 199 ; http://www.duma.bg/node/131016);

- б) «Яко плащане - 6,5 милиона долара за протестърите от «Америка за България»; ... Министърът на правосъдието Христо Иванов, Саша Безуханова, Кака Цона, Прокопиеви с най-големите суми

(виж по-подробно – 29.09. 2015; http://www.blitz.bg/news/article/364251)

- в) „... Предполагаме, че мнозина наши спортисти (учени, учители, военнослужещи от... строя; полицейски служители от... „улицата“, дребни и средни бизнесмени и прочие бг „редови“ граждани, - ... вметнатото в скоби мое – Й.В.) ... биха се навили да учат рибите в Русенски Лом да плуват срещу 800 000 лева? Въпроса е, че не са част от зелената мафия («За да останат хора в България» сезира ОЛАФ за далаверите на Тома Белев и компания» ; http://www.blitz.bg/news/article/396178)»;

- г) «... Зам.-председателят на ПП ГЕРБ г-н Цветан Цветанов (виж: https://www.24chasa.bg/novini/article/6194167) похвали «Америка за България»;

- 15): • Патологично_хронични клетво изменници (уж клетвено_преклонни защитници) на интересите на милионите обикновени, простосмъртни граждани на Тази България – Нейния Народ ???

*** ГРАЖДАНИНО НА ТАЗИ ДЪРЖАВА, ВИЖ (прочети, осмисли и … гласувай с главата си) НЕ_ЗАОБИКОЛИМОСТТА на КЛЕТВЕНОТО ОБРИЧАНЕ, в името на «ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА», постановено в Конституцията на Република България): «... Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и ВЪВ ВСИЧКИТЕ СИ ДЕЙСТВИЯ ДА СЕ РЪКОВОДЯ ОТ ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА Заклех се...!»

(* «… Тази клетвата се полага:

- съгласно чл. 76 – от народните представители;

- съгласно чл. 96 - от Президента на Републиката;

- съгласно чл. 109 от членовете на Министерския съвет, во главе с Министър_председателя»).

... ВЪВ ВРЪЗКА С:

«Чл.1 (3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност НЕ може да си присвоява осъществяването на НАРОДНИЯ СУВЕРЕНИТЕТ ...“ . И

«Чл. 5.

(1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.

(2) Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие (т.с., правните норми на Конституцията са от най-висок йерархично правен ред и функционират в националния правен мир НЕПОСРЕДСТВЕНО, така като и всяка една правна норма, постановена във всеки един от материалните закони; вметнатото в скоби – мое, Й.В.) …» ???

- 16): • „Данайски дарове, на днес рзпищолилите се по българската земя, фашингтонско_германистански нео_колонизатори“:

А): ШОКОВАТА, СКРАПираща българската индустрия (и не само) ПРИВАТИЗАЦИЯ, гарнирана (например) с:

- «Приватизацията» на водоснабдяването, енергоснабдяването, топлоснабдяването, газоснабдяването на българските потребители – предпоставила създаването на... «естествените» монополи – от десетилетия робовладелстващи над българския потребител;

- Лобистко_корупционното узаконяване на много_ милиардното, ежегодно, високо_скоростно отпътуване («куче влачи, диря няма») на лични, семейни, фирмени, общинско _ селищни и общонародно_държавни (НОИ, НЗОК, «Мазните» министерства), ОТРУДЕНИ ЛЕВЧЕТА, към… бездънните, офшорни сметки на бг. и привнесените «честни» частници _ спекуланти – «право_имащи абонати» за съдържанието на «финансовите чекмеджета» на родното здравеопазване; образование, пенсионните фондове, банковото и застрахователно дело; вноса, производството и търговията на едро и дребно с лекарства (плюс здравни услуги) учебници и учебни помагала (плюс образователни услуги), храни и пр. стоки и услуги от първа (и не само) необходимост за потребителите, за гражданите, за Народа (от под една до над 101 годишна възраст) на Тази държава ???

- «Приватизацията» за ~ 1$ (United States dollar) на няколко милиардните, общонародни левчета, инвестирани в БГА«Балкан»;

- «Приватизацията» за… под 0 (нула) $, на БТК (подарен от «българският» кабинет, начело с довлеклият се от Испания «Горски» – Симеончо (фаворизиран от бг Баш попчетата за… актуален цар на българите, в нарушение на конституционно_правната уредба на България, и заслужената, поколенческо _ историческа, българска, народна ненавист, но... това е «друга» тема), за сума, по-малка от наличната ЕДНО_годишна, кеш-печалба в сметките на дружеството;

- Покупко_препродажбата («на тъмно»), на БулгарТабак (и не само), от поставени, физически лица – «патици-прекупвачи»;

Б): „ДЖЕРОВАТА» РЕСТИТУЦИЯ в... «РЕАЛНИ ГРАНИЦИ» - под формата на узаконен, ИЗВЪН финансово – счетоводен процес на ликвидирането (с «Ликвидационни съвети») на българското, кооперативно, едро (на промишлена и научна основа) селско – стопанство?...

… И което е по фундаментално – ликвидирането на правното основание (*сдържащо се в снет вид в НЕ_преходния, ОБЕКТИВЕН, принцип на държавното строителство – „Постоянното и повсеместно поддържане на ПРО _ държавния, центростремителен афенитет на населението, битуващо на конкретната държавна територия – поколенческо_исторически завоюваната / отвоюваната и съхранена ЗЕМЯ, през все по-пълното задоволяване на Неговите, на населението, потребности“ ),
… За про_СОЦИАЛНО_СОЛИДАРНО използване на природните блага и ... УНИКАЛНИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛНИ СВОЙСТВА на ОСНОВНИЯ, ОБЩЕСТВЕНО _ ДЪРЖАВЕН КАПИТАЛ – ЗЕМЯТА ???...

В): „Възцаряването на ...“, анти_национално _ суверенния, нео _колониално _ репресивен инструмент – ФАШИНГТОНСКА финансова ГИЛОТИНА, предпоставяща БЕЗКРАЙНОТО (по количество и продължителност), БЕЗПРЕДЕЛНО ЕВТИНО («хартиено – цифрово» остойностено ... – на цената на технологичните усилия и консумативите необходими за тяхното, … условно казано - «публикуване») капиталово, суровинно, «мозъчно» и т.н. източване на националните богатства на «интересните рецепиенти» - държави, народи, икономики, пазари, региони и цели континенти – Източна и Централна Европа, Латинска Америка, Африка (и не само)... Гилотина за първи път апробирана от Белия дом и неговите, живото_погубващи финансови змейове - МВФ и СБ в ... Африка (континента на дестките на стотиците хиляди умиращи от глад деца и днес, и в Този, ... 21-ви век) ???

Г): Прилагането в България на разнообразни, агресивни, законодателно _ правни, административно-нормативни, фискални и други норми, правила, процедури и техники за ДЪЛБОЧИННА, ПОДОХОДНА («ТРИ_ГЛАВА») СЕПАРАЦИЯ на населението - на (от около 2%) Лойнястващ от охолство елит, от полезни само за себе си и своето (роднинско, земляческо, партийно_корпоративно, имуществено_кастово и прочие ЦЕЛЕПОСТАВЕНО _ ПРО _ МАФИОТСКО) обкръжение, и на останалите (около 98%) - Неговия, на въпросния, ЕГО_центричен елит, хранителен «планктон» ???

- ПЪРВАТА ГЛАВА: Безработицата - ... Шоковото (в рамките на една-две календарни години) унищожаване на над 3,5 милиона работни места (това е и отговора на въпроса, защо бг социалистическите цигани бяха интегрирани в обществото, а бг либерално _ капиталистическите, евро _ атлантически роми – НЕ ?! – Въпреки:

*** Цитат по (условно казано по памет) Янка Такева (12.07.2017; БНР «Хоризонт»; ~ 16.42 ч.): «… ЕЖЕГОДНОТО (от 2009 година) усвояване (присвояване), най-вече от НПО комат_тарите и прочие, «честни» и свободни от отговорност частни - физически и юридически лица на 212 милиона «донорни» (фондационерски и ЕС) кинти, гарнирани с още по 229 милиона лева (ежегодно), общо_народна (бюджетна), ОТРУДЕНА пара, за … БГ_ЦИГАНСКАТА ИНТЕГРАЦИЯ ???

- ВТОРАТА ГЛАВА: Войнстващата, либерално_капиталистичска, „вълшебно“_пазарна, ценово_живото_отнемаща експлоатация на труда от капитала - хипер печалби за капитала, хипер мизерия за труда ???

- ТРЕТАТА ГЛАВА: Узаконено, повсеместното и повседневно избуяване на Физиологично _ битовата, социално _ икономическа и ценностно_културна принуда – ФИЗИОЛОГИЧНО _ МЕТАБОЛИСТИЧНИЯ ГЛАД и КУЛТУРНО_ЦЕННОСТНОТО БЕЗВРЕМИЕ, в житието_битието на милионите, онеправдани, простосмрътни граждани на Тази България - КЪРМИЛНАТА МАЙКА на ВИТАЛНОСТА на „АНОНИМНИЯ КАПИТАЛ“ на НЕ_анонимните местни и привнесени, милион_нерстващи и милиард_дерстващи ДУШМАНИ на НАРОДА (например):

- Корупционо – комисионерското, частно_интересаджийско присвояване на общо_народния капитал (на сума, превишаваща 300 милиарда USD), «застинал» в държавно_обществената собственост, създадена в годините на Социалната държава – Народна Република България, чрез пишман тържни сделки, мимикрирани («заблаговременно прикрити»), от морално_оценъчната чувствителност на гражданското общество, под формата на «Търгове» и подобните на тях… хи, хи, хи… (хич, не ми е смешно) «Обществени поръчки»...

- БСП – Станишевата рожбичка: - 10%-та, плоска ставка на Данък Спекула (Дънк далавера) - Корпоративния данък;

- 20 %-та ставка на Данък – «Болен здрав носи» (ДДС-то). Съгласно, който данък, от всяко отрудено левче на българския потребител (от под една, до над 101 годишна възраст), по 20 стотинки отлитат (през изпълнителната власт) и кацат в сметките на спекулантите (регистрирани по ДДС);

- Облагането (ДОО) на месечните доходи (от един до 2 600 лева) на милионите обикновени, граждани на България и премахването на Тази «социалната повинност», за всеки лев, месечен доход, над «защитния таван» за доходите на … богатите от над 2 600 лева, до ... безкрайност ???...

*** И т.н., и т.н. до 101 и обратно евроатлантически – неоКОЛОНИАЛНИ дарове, като:

- Спирането на 4-те, «малки» бока на АЕЦ «Козлодуй»;

- Българското, извън_гранично, безплатно за американците (но платено с народен пара), военно ибрикчийство, в защитата на ГЕО_безграничните, егоцентрични, нео _ КОЛОНИАЛНИ интереси на УСА / USA на Балканите, в Европа, в Африка и в Близкият Изток.

... И най-вече, поколенчески_паметно – за векове напред, ЗНАКОВО_БЕЗСМИСЛЕНИТЕ (от гледна точка на интересите на Българския народ – милионите, простостмрътни, обикновени, „редови“ граждани на Тази държава) ОТНЕТИ ЖИВОТИ на български войници, сержанти и офицери в Ирак – Кербала, 23.12.2003 г.)???

- Безплатното използване от американската армия на военната (и не само) летищна, пристанищна, свързочно-комуникационна, ремонтно-техническа, пътна, железопътна, жилищна, казармена, складова, учебно - полигонна, почивна, болнична и др. материално-технически бази;

- «Благодатта», който се сипе върху гражданите на България от нео _ КОЛОНИАЛНИТЕ, американски... «инвестиции», в така наречените американски ТЕЦ-ове – «Марица 1и 3»;

- Чуждоземските (и не само) Частни Търговски банки (в «малка» и финансово-пазарно «НЕ» развита Германия доминира една частна, търговска банка – „Deutsche Bank AG“ (има още една две), а в «голяма» и «просперираща», опазарена и опозорена България има над 35 частни, търговски банки – на Любо Пъпката, на Цеца Секса,на Цецо Василев, на… Сульо и Пульо);

- Чуждинските ЕРП-та (черешката на тази торта - Чешката ДЪРЖАВНА фирма – ЧЕЗ приватизира над 1/3 от родното електроразпределение);

- Чуждинските търговски вериги и т.н. спекуланти-навлеци... изсмукващи милиарди левове от български потребители и вкарващи ги в офшорните, «инвестиционни», сметки на своите Чуждински, «Фирми – Майки»;

• Това са главните Оръжия за Масово Унищожаване, на социално _ икономоческите основи на Българския държавен - военно-политически, пазарно_икономически, индустриален, финансов, енергиен, териториален, културно_образователен и пр. СУВЕРЕНИТЕТ, и ОБЩО_НАРОДЕН, ДЪРЖАВНО _ ЦЕННОСТЕН ЦЕНТРАЛИТЕТ.

*** PS:

- 1 - Големи скоби: Библията (Из «Матей_глава 7-ма»): «... Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас с овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители... От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи? Всяко дърво, което не дава добър плод, отсича се и се хвърля в огън. ... И тъй, от плодовете им ще ги познаете».

- 2 - Средни скоби: Какво знае ЦРУ за Бойко Методиев Борисов – Буда (ортака на Пашата в „онзи поминък“ – с амфетамините и ембарговите стоки, ... колко ли кинти е гушнал от въпросната си престъпна деятелност

(http://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D ...):

«...В депешите от американското посолство, уличаващи Борисов като участник в престъпни схеми, се появява източник с псевдонима СИМО. Журналистическо разследване в Германия разкрива, че зад този псевдоним се крие ЦРУ...».

- 3 - Малки скоби. В седемнадесетата година на 21-ви век, Али_Бабата (БАЩИЦАТА) на ГЕРБерлясалите разбойници (най_подготвения банкялия за министър председател на Тази държава - Бойко Методиев Борисов), без всякакви морално_интелектуални задръжки (както постулира, в такива като неговия случай, по-библейски мъдрия български народ - «К`во да му пречи? – Ни акъл, ни образование»), съска, насъсква ордите си от конюнктурно_ГЕРБерлясали _ неофашисти и по раболепно (на къс синджир) "сгодните му хорица" – «Патриотарите ПАРЛАРЕ _ ристи»:

«... НОВИТЕ ЛИЦА НА БСП СА КРЪВОПИЙЦИ ... другите им са внуци, синове, и така нататък (виж: 26.02.2017 20:04; https://www.24chasa.bg/novini/article/6081118)» ???

- ІІІ –

ПОНЕ ТРИ ДОКАЗАТЕЛСТВА • СВЪРЗАНИ С ИСТИНАТА, за наказателните акции, извършени (поради евроатлантическа, овче_душна политидеологическа менталност и анти_българско, мракобесно_деятелно роболепие) от бг власт и народна пара ЯКО ПАПКАЩИ, - пишман държавници – действителни, евро _ атлантически мекерета, срещу НЕПОСРЕДСТВЕНИТЕ ИНТЕРЕСИ на Българския Народ към:

- а - Хилядите, потенциално, добре заплатени работни места, с по-следващи сериозни приходи в държавния бюджет и бюджетите на НАП, НОИ и НЗОК от данъци, транспортни такси и други, ритмични финансови постъпления ???

- б - Евтината (на достъпни цени, в хармония с покупателните възможности на населението и националния малък и среден бизнес) "атомна" ел. енергия и въгле_водородни горива за бита и националната промишленост и селскостопансто ???

- в - Сериозно_печелившото (в милиарди левове), участие на България в регионалния и европейски транспорт и пазар на руски въглеводородни горива и произведена в България ел. енергия ???

- г - Защитата на българския, търговско_правен и трудово_правен суверенитет от Канадско_фашингтонските и Брюкселско_Германистанските нео_ колониални, държавни и частни корпоративни интереси ???

*** ПЪРВО (ДОКАЗАТЕЛСТВО). НЕ_РЕФЕРИРАНЕТО (НЕ_подписването) на българо_руските, търговски спогодби за трите, стратегически проекта:

-а- АЕЦ «Белене»;

-б- Нефопровода – «Бургас – Александруполис»;

-в- Газопровода «Южен поток».

*** ВТОРО (ДОКАЗАТЕЛСТВО). РЕФЕРИРАНЕТО (подписването), от същите, власт и народна пара яко папкащи, анти_български мекерета на... «Всеобхватното икономическо и търговско споразумение (Comprehensive Economic and Trade Agreement – СЕТА) за свободна търговия между Канада и Европейския съюз (https://bg.wikipedia.org/wiki/...)».

… За анти_народната целепоставеност на СЕТА?!... Виж и осмисли (поне) информацията, онагледена в 5 минутния клип, с български субтитри; https://www.vbox7.com/play:c45853e166).

*** ТРЕТО (ДОКАЗАТЕЛСТВО). МАТРИЦАТА НА БЪЛГАРСКОТО АНТИ_СЛАВЯНСКО, АНТИ_ПРАВОСЛАВНО, АНТИ_РУСКО, АНТИ НАРОДНО МРАКОБЕСИЕ.

Казано в хармония с клишираните, конюнктурно_модерни, слово_изразни понятия: «Матрицата на Глобално_консуматорския, покупко_продажно безконтролен (либерален), капиталово_печалбарски «евро_атлантизъм»:

- «БОЛГАРСКИЙ СИНДРОМ; (08.05.2016; 09:32; http://topwar.ru/94888-bolgarskiy-sindrom.html)»:

«… смешная штука жизнь:Болгария, в союзе с Германией и против России, проиграла две мировые войны, а даже Турция — только одну (мало кто об этом помнит, но Бог всё видит). То есть, оставайся Болгария в составе Турции — за Гитлера им бы воевать не пришлось ... Надо, наконец, усвоить «уроки Болгарского синдрома ... В политике не бывает дружбы, и друзей тоже не бывает. Все наши попытки выстраивать отношения с другими странами «по-человечески», а не политически, заканчиваются достаточно однообразно...».

… PS:

- Александр ІІІ-ти (Цар на Русия): «Болгары не плюйте в колодец, придётся ещё водички попить».

- Генерал М.Д. Скобелев (един от руските военнокомандващи, Освободител на България от 500 годишното турско иго): «Болгары! Посмотрите в глаза своему освободителю. В который раз вы смалодушничали и предали тех, кого звали братишками, предали память тех, кто отдал жизням за вашу свободу… Живите с позором».

- ІV -

МАТРИЦА НА МРАКОБЕСИЕТО, УВЕКОВЕЧЕНА В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ С:

- а – «Закон за защита на държавата», Утвърденъ съ Указъ № 2 отъ 23.01.1924 год.;

- б – «Закон за защита на нацията», Утвърденъ съ указъ № 3 отъ 21.01.1941 год 04.01.1924 год.;

- в – Ограбването от Третия райх на десетки милиарди «златни лева» от България: «...Из потайностите на клиринговата спогодба «Нойбахер» (http://www.duma.bg/node/123063);

- г – Жестоката и продължителна гражданска война - септември 1923 - септември 1944 година (в която роял_фашистката власт, лишава от живота над 68 хиляди български АНТИфашисти - родители и деца, деца и родители);

- д – Превръщането на детеубийството в (бг, роял_фашистки) поминък.

***НАПРИМЕР: Разстреляните на 20 декември 1943 г. 6 деца от с. Ястребино, заедно с родителите им (екзекутирани са общо 18 човека), за укриване и подпомагане на преминали в нелегалност членове на БЗНС. Разстрела е извършен от картечна рота, на Царската, на н.в. Кобур-г-Готския тиранин (мама Муууу швайнска) - Борис ІІІ армия, ръководена от подпоручик Коста Йорданов . Децата са: Стойне (на 7 годинки), Иван (на 9 годинки) и Надежда (на 12 годинки) – три от шестте деца на Петър Калайджийски; Димитринка Стоичкова (на 11 годинки); близначките Ценка и Цветанка (на 13годинки)?!...

- е – Българския Холокост (родния фашизоиден принос към политиката и практиката на Германия за окончателното унищожаване на евреите в Европа, по времето на Втората Световна воина) - Депортирането (https://bg.wikipedia.org) на 11363 евреи (от под една до над 101 годишна възраст) от т. нар. „нови територии“ – Беломорието и Македония: - от Беломорието, 4058 души - Оцеляват само около 100 от тях; - от Вардарска Македония, 7144 - Оцеляват само 200 от тях; - от Пиротско –161.

- ж– „Славната“ история на:

- «Болгарская противотанковая бригада войск ес-ес (SS) – «Первая болгарская». ... Виж: «Итак, кто ощё воевал против СССР в ВОВ», коментар на Еруслан Лазаревич, по повод на «Washington Post: американцы приписывают победу над фашизмом себе» (09.05.2016; https://ria.ru/world/20160508/1428712470.html);
- Двата български роял_фашистки Окупационни корпуси, върлували в Югославия (Македония и Сърбия) и Гърция.

Първи («сръбски») окупационен корпус, с численост 23 000 / 33 635 «щика», дислоциран през м. януари 1942 г. в Сърбия;

Втори («гръцки») окупационен корпус, с численост от около 58 000 «щика»; сформиран през м. ноември 1943 г., с щаб в град Драма.

*** Тоест, 90 (деветдесет) и повече хилядна българска войска (почти три пъти повече, от днес «защитаващата», българския държавен ДЕ_СУВЕРЕНИТЕТ, армия) придадена (преподчинена) на Вермахта на Фюрерова Германия (на изчадието, на Адолфчето, на Хитлер), за участие в защита на окупационни интереси на… Германската («арийска») нация - на Нейните военно_окупационни, стопанско _ икономически и културно _ дегенеративни, анти _ цивилизационни, анти_човешки, живото_погубващи ценности, цели и практики през Втората Световна война.

- з– Суспендиране (за десетилетия) на Българската («Търновска») конституция («един ариец, един цар и една власт - срещу един народ – Българския);

- и – Две национални катастрофи.

- V –

«ЗА ДА ИМА ОТУКА, ТРЯБВА ДА ИМА ПОУКА?!...».

- 1 - «ХОРА, ОБИЧАХ ВИ. БДЕТЕ! (Lidé, měl jsem vás rád. Bděte!)». ... Заключителния ЗАВЕТ на Юлиус Фучик*, в неговия «Репортаж с примка на шията» (Reportáž psaná na oprátce), актуален и днес!

/* Юлиус Фучик (чеш. Julius Fučík, 1903-1943) е чешки журналист, литературен и театрален критик, публицист и общественик. По време на Втората световна война взема активно участие в Съпротивителното движение, за което бива екзекутиран от нацистите, на 08.09.1943 г. в известния берлински затвор Пльотцензее... /.

- 2 - «Письмо российскому народу (Czech Free Press, Чехия)»; 17 мая 2016; http://topwar.ru/95340-pismo-rossiyskomu-narodu-czech-free-press-chehiya...):

«… Носителями антироссийской идеологической войны являются не граждане, а горстка коррумпированных политических и медиа - предателей и лиц из НПО: *** Люди уже поняли, что если мы хотим спасти Европу, сначала мы должны выйти из ЕС, а если хотим спасти мир, то — и из НАТО ...».

- 3 - «Българино -о,-о,-о ???»

(Последната фраза от Тефтерчето на Апостола на Българското Освобождение от 500 годишното Турско робство, – Българския, Народен Светец - Васил Иванов Кунчев – Левски)

Осмисли (така наречената от Днес, разпасалите се като турски башибузук, върху Тази, изконна Българска земя, вакли, многоклетъчни, двукраки, власт и народна пара папкащи твари), «ЛИТЕРАТУРНО_ПОЕТИЧНА» констатация, завещана «от векове и за векове» на Нас, поколенческо_исторически ПАМЕТНИТЕ граждани на България?!... От големия народолюбец и будител - Антон Страшимиров (български писател, драматург, публицист и политик):

«КЛАХА НАРОДА, КАКТО ТУРЧИН НЕ ГО Е КЛАЛ»!...

... Констатация, чиято НЕ_ЩАДЯЩА ДОСТОВЕРНОСТ, Антон Страшимиров декларативно_реферира пред Нас – Следовниците на жертвите на българската роял_фашистка власт при потушаването на Септемврийското въстание 1923_1925 година, с факта: «УБИХА И БРАТ МИ - Тодор Страшимиров …»

(* Тодор Страшимиров. Заради участие в освиркването на Фердинанд I-ви, през 1907 е изключен от Университета. … Завършва право в Швейцария. … 1923 е избран за народен представител. … От трибуната на Народното събрание разобличава репресиите на режим спрямо опозицията и интелигенцията. … На 17 февруари 1925 година, на улица „Сердика“ в София, около 19.30 часа е застрелян в тила)?!...

- 4 - «Българино -о,-о,-о»???... «… Для того, чтобы победить фашизм, нужна, как утверждал Георгий Димитров, «массовая работа, массовая борьба, массовое сопротивление, единый фронт»

(Из «Белый снег, чёрная свастика. Почему Украину сковал фашизм?»; 24.01.2017 | http://novorus.info/news/analytics/49797-belyy-sneg-chernaya-svastika-po...).

*** Ремарка: «…В името на успешното участие на Първа Българска армия във военните действия срещу Германската, хитлерофашистка армия, във Втората Световна война) «… на 14 март 1945 година държавното и военно ръководство на СССР доставят 344 самолета, 65 танка T-34, 410 оръдия, 115 противовъздушни оръдия, 370 минохвъргачки, 370 транспортни средства и около 30 000 бройки оръжия. ... ВСИЧКО БЕЗПЛАТНО ??? »

(*Виж: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0_%D0%B0%D1%8... ) ???

… А не, КОЛАБОРАЦИЯ (англ. — Collaboration) на героите на Това БЪЛГАРСКО БЕЗВРЕМИЕ, с интересите на НОВАТА АРИЙСКА НАЦИЯ – Фашингтонската, за Планетарно господство. Интереси, мнипулативно_тролещо, бранд_клиширано - пакетирани, етикетирани, тиражирани и фаворизирани като "ЕВРО_АТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ"?!...
ЦЕННОСТИ ЛИ?...

Ха-ха-ха (хич не ми е смешно), НИЩО добро НЕ донесли и НЕ носещи АЛАБАЛИЗМИ, както за българския държавен - териториален, стопанско _ икономически, финансов, пазарен, социално _ демографски, военно_политически и пр. СТАБИЛИТЕТ и СУВЕРЕНИТЕТ, така също и за Националния, Регионалния и Световен, стопанско_финансов, социално _ икономически, научно_образователен, културно_естетически и морално_ценностен – ЧОВЕШКИ ЖИВОТ, в условията на национален, регионален и … СВЕТОВЕН МИР ???

- 5 -«Българино -о,-о,-о» ???

… Въз основа на индивидуалното, на груповото, на «цеховото», на селищното, на партийното и пр. адекватно отразяване на действителността, осмисляне на фактите и съставяне на обединяваща (най-отдалечено казано) СОЦИАЛНО _ ИНСЕКТтицидна (социално анти_паразитна), деятеляно _ целепоставена, морално _ естетическа, идейно_политическа, законодателно _ нормативна и социално _ икономическа ЦЕННОСТНА система – «ВПОЛЗУ, БОЛГАРСКОМУ РОДУ».

Както за ЩАСТЛИВАТА, ЦЕННОСТНА ХАРМОНИЯ на НЕГОВИЯ (на Народа), на Нашия, на Твоя ДУХОВЕН ПРОГРЕС, чрез: Центростремителното обединяване около морално _ етични, идейно _ патриотични, социално_съпричастни, ценности, правила и норми - като БАЗА за пстъпателното развитие на етносамобитната култура, изкуство, образование и селищна, национална, регионална, и по-широка взаимно проникваща, полезна комуникация ???

… Така също и за научното прогнозиране и все по-пълно реално задоволяване на материално _ битовите, социално _ осигурителните, квалификационно _ професионалните и прочие научно обосновани, материални потребности на индивида, на семейството, на селището, на етноса, на нацията, на ... ДЪРЖАВАТА на милионите обикновени, просто_смъртни хора – «НЕЙНИЯ НАРОД В НЕГОВАТА ДЪРЖАВА» (В ЖИВИЯ ЖИВОТ) - ТУК, СЕГА И ЗА В БЪДЕЩЕ» !!!

 

Пегас

 • От редактора
  24. Ноември 2017 231
  42
  0

  Едно събитие ни раздели. Забележителната победа на Григор Димитров в Лондон предизвика патриотичен възторг, нашенска завист и тъжни размисли за обществото ни.
  А би трябвало да ни обедини. И нека това да са двете страни на една монета, но монета ценна.
  Успехите на спортистите са лицето на една нация. Факт, известен ни още от Древна Гърция, когато олимпийските шампиони са били...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"