Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Коментари

Не мирясаха!

Ева Костова

8. Септември 2017 , брой: 176   837   0Не мирясаха нашите "големи" бизнесмени и това си е! Цепят стотинката и на две, щом стане дума за по-високи заплати. Написаха и изпратиха писма до когото и където се сещате, жалба жалят и до президента. Искат немедлено "предприемане на законодателна инициатива за отмяна на правото на Министерския съвет по чл. 244, т. 2 от Кодекса на труда да определя допълнителни трудови възнаграждения". За това носят вода от девет кладенеца в десети, оплитат точки и запетайки от конституцията дори. В същото време си позволяват да подритват важни международни документи в трудовата област - това МОТ, това ЕС не играят пред техни величества. На родна почва трябвало да важат само вътрешните правила - демек, тези, които те разрешават. Тогава щели да се оправят и безработицата, и социалните програми, и трудовата мотивация за обезкуражените, които престояват в бюрата по труда от години.
Съобразяването на основния трудов закон с изискванията на конституцията ще доведе до убедеността, че "от основна важност са постигнатите качествени и количествени резултати и инициатива при полагане и заплащане на труда, а не други в т. ч. имагинерни или субективни фактори". Сега разбрахте ли вие, учили, недоучили лакомници? Сайбиите ви го обясняват и научно, та дано ви уврат главите, дето все за пари питате!
И най-непредубедените виждат вече, че работодателите от великата четворка, събрани в АОБР, въртят, сучат и все гледат да вземат още от и без туй мизерните пари на работещите, да орежат придобити права и доплащания. Мило и драго дават за целта тия колоси на работодателската грижа към хората на труда. Другото - техника, условия на труд, стимулиране и икономически просперитет, остава строго секретно. Важното е да не се "разпилява" богатството им.
Ние пък пишем друго на президента: г-н Радев, не им позволявайте да си разиграват повече коня. И без туй половината българи се изнесоха, натирени от такива работодатели. 
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"