Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Март 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Свят

Израел удари в Сирия въпреки примирието

Дума

8. Септември 2017 , брой: 176   540   0Израел нанесе първия си удар по сирийска земя след сключването на примирие в южната част на страната, съобщава израелският вестник "Хаарец".
По данни на изданието еврейската държава е уцелила изследователски център и предприятие, свързани с разработката на химическо оръжие, които се намират под контрола на президента Башар Асад. Те са се намирали в Централна Сирия, в района около град Масяф, провинция Хама. Не се уточнява с какви оръжия са нападнати двете учреждения, както и какви са били последиците след това.
В изявление на сирийската армия не се съобщава какви точно обекти са засегнати от ударите, като се споменават единствено "материални щети". Освен това двама военнослужещи са загинали при атаката. От щаба на сирийските военни сили предупреждават за "опасните последици, които тези действия могат да имат за сигурността и стабилността в региона" и потвърждават решителността си да унищожат терористите на сирийска територия.
Израел извършва такива нападения на сирийска територия не за първи път. Като причина се посочват проектили, попаднали на израелска територия от Сирия. Обект на атаките обаче винаги са сирийски правителствени обекти и сили, въпреки, че окупираните Голански възвишения, от които се извършват атаките, са заобиколени почти изцяло от територия, контролирана от опозицията.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"