28 Март 2024четвъртък10:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Русенската корабостроителница на търг за 32 млн.лв. заради дългове

/ брой: 176

автор:Дума

visibility 8

Русенската корабостроителница е обявена за публична продан заради дълговете си към КТБ. Началната тръжна цена за продажбата е 32 млн.лв., а първите огледи от потенциални купувачи започнаха вчера. Заводът има кредит от 33 млн.лв. към банката, поради което още през февруари бе запечатан по искане на кредитора, за да се предотврати изнасянето на оборудване и нарязването му за скрап. За публична продажба са обявени теренът заедно с производствени сгради и ведомствените апартаменти на предприятието. Общата площ е 320 декара, в която влизат производствени халета, корпус обработващ цех, нулева обработка, производствени линии, стапел, кранови съоръжения, складови съоръжения - всичко, което съпътства едно сериозно промишлено производство, коментира частният съдебен изпълнител Иван Хаджииванов. Теренът, сградите и имуществото нямат да се предлагат на търг поотделно, тъй като става въпрос за цялостен комплекс за строителство и ремонт на кораби. Крайният срок за подаване на офертите е 5 октомври.
Русенската корабостроителница е стратегическо предприятие, в която преди няколко години са работили 3200 работници. Произвеждали са се по 22 кораба годишно, предимно за руския пазар, а последният кораб е спуснат на вода през 2011 г. Преди запечатването на завода работниците вече са били едва стотина души.

Летният сезон тръгва с 10-15% по-високи цени

автор:Дума

visibility 435

/ брой: 58

Цената на яйцата гони световен рекорд

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 58

Париж готов на война с Русия за Одеса

автор:Дума

visibility 557

/ брой: 58

ВМРО-ДПМНЕ отлага промените в конституцията

автор:Дума

visibility 433

/ брой: 58

Евросъюзът отстъпва пред фермерите

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 58

Накратко

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 58

Десница по дьо Сад

автор:Александър Симов

visibility 459

/ брой: 58

Обирът на руските активи

автор:Юри Михалков

visibility 510

/ брой: 58

Особена порода

visibility 447

/ брой: 58

Престъпен интерес на ЕС

автор:Юри Михалков

visibility 614

/ брой: 58

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ