25 Април 2024четвъртък15:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кабинетът отпусна 100 млн. лв. за ремонт на пътища

/ брой: 176

автор:Дума

visibility 280

Министерският съвет прие постановление вчера за отпускане на 100 млн. лв. от бюджета на България за рехабилитация, ремонт, реконструкция на републикански пътища на територията на страната, осигуряване на тяхната безопасност, сигурност. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след заседание на правителството.
Регионалният министър подчерта, че вече правят анализ кои са отсечките с най-неотложни ремонтни дейности, за които още в рамките на тази есен - 2017 г., трябва да извършат тези дейности и отсечките с най-голям трафик. Това ще бъдат тези, които, са в лошо състояние и през тях минават най-голям брой леки и товарни автомобили, посочи той.
Първоначално ще разходят ресурс, по думите му за Околовръстния път на София, между отсечката на Ботевградско шосе и магистрала Тракия, т.нар източна част на Околовръстното шосе на София. Сред изброените от него бе, че ресурс ще бъде насочен към изхода на София посока Перник - от Княжево, през Владая до пътния възел на автомагистрала "Люлин" преди Перник. Най-вероятно средства ще бъдат насочени и за рехабилитацията на пътя Варна - Златни пясъци. Пътят е в изключително тежко състояние, допълни регионалният министър и уточни, че там има и активни свлачищни процеси. Нанков каза още, че ще бъдат инвестирани средства и във всички останали пътни отсечки, приоритетно в Северна България, които също имат неотложна нужда от ремонт.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 262

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 296

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 250

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ