23 Април 2024вторник18:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Медии

Нова телевизия открива сезона с рокади

БТВ пуска нови епизоди на реалитита и токшоута

/ брой: 176

автор:Павлета Давидова

visibility 37

Началото на телевизионния сезон донесе и редица рокади в Нова телевизия. Медията се закани да заложи на качествена публицистика и горещи разследвания. Зрителите ще видят и няколко нови рубрики в сутрешния блок "Здравей, България". В него Ива Софиянска -Божкова и Мариян Станков-Мон Дьо няма да са лицата само на интервютата в "Събуди се", но и през седмица ще се редуват да водят рубриката "Запей, България". В нея те ще представят новото си работно място - зад кормилото на автомобил, в който ще возят известни български личности и звезди. Ще слушаме Радио Нова Нюз и ще чуем тяхното мнение за актуалните събития, заявяват водещите. Ива и Мон Дьо ще дадат възможност на звездите да довършват сутрешната песен, с която започват деня си, защото "всеки обича да пее в задръстването, когато чуе любимата си песен по радиото".
Деян Веселинов, който доскоро водеше "Събуди се" вече има своя спортна рубрика в "Здравей, България". "Другата игра" ще разказва за хората от спорта, но в живота им извън терена. И през новия сезон Георги Георгиев ще бъде "На твоя страна" с полезна потребителска информация, обещават от Нова телевизия. В обичайния си начален час, от 6,20 ч. в ефира на "Здравей, България" се завърна и рубриката на Румен Бахов "Пълен абсурд".
Синоптичката Никол Станкулова също влиза в ново амплоа. Тя ще показва празниците на известните рожденици, за които са предвидени и много изненадващи предизвикателства в студиото на сутрешния блок. "Решихме да вкараме позитивен акцент в "Здравей, България", като се срещаме с хората по хубав повод - техните рождени дни. Това ще бъде рожденик на седмицата", обясни Станкулова.
Новият сезон донесе промени и в БТВ, освен това обаче медията реши да заложи и на някои от печелившите си реалити формати като "Фермата".
Тази събота медията пусна и новото издание на "Тази събота и неделя". Мариана Векилска, Жени Марчева и Диана Любенова ще будят зрителите в 8 ч. всяка събота и неделя. В сутрешния блок са предвидени и две нови рубрики. Любопитното от света на спорта и "(Не)обикновените истории" ще разказва Александра Кръстева. От 11 ч. Петя Дикова ще поднася актуални новости за звездите от развлекателната индустрия в шоуто "COOLЕT". Тази неделя в ефира се завръщат Светослав Иванов и екипът на публицистичното "120 минути". Тук отново ще има две изцяло нови рубрики. "Изчезваща история" е поредица за българската памет, заключена в емблематични, но изоставени сгради, в които някога е кипял българският дух, а "Талантите" издирва и показва умните и успели деца на България - спортисти, творци и изобретатели, които ни карат да се гордеем.
От 11 септември, всеки делник от 17,30 ч. БТВ отново залага на "Лице в лице"и Цветанка Ризова. Понеделникът ще върне на екран и "Шоуто на Слави", а от 16 ч. на 16 септември тръгва новият сезон на "Мармалад". Към екипа на шоуто тази есен ще се присъедини и Мария Силвестър, която ще води рубриката "Десетте най". Мартин карбовски продължава да е част от екипа на БТВ с авторското си  предаване "Втори план". Меги и Нели и тяхното "Търси се" се завръщат от 17 септември, когато БТВ ще завърти и новия сезон на "Папараци". Вместо Николета Лозанова, зрителите на медията ще видят като водеща на таблоидното предаване Венета Райкова.

 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 325

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 274

/ брой: 77

Агнешкото в Гърция 10 евро за килограм

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 77

Баските сепаратисти с исторически успех

автор:Дума

visibility 313

/ брой: 77

Иран запазва строгия контрол върху дрехите

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 317

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 294

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 285

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 314

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ