Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Февруари 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Живот

Най-новите рекорди в Книгата на "Гинес"

29-годишна рускиня влезе в актуалното издание с две постижения

Дума

11. Септември 2017 , брой: 177   441   0Най-високата моделка от Русия и китайка с най-дългата мигла в света фигурират в новото издание на Книгата на рекордите "Гинес", което вече е на книжния пазар, разкриха "Дейли експрес" и "Дейли мирър".
Сред свежите попълнения в прочутия алманах се откроява Екатерина Лисина. Тя е вписана в изданието като жената с най-дългите крака (132 см) и в качеството на най-високата моделка в света (205 см). "Чувствам се прекрасно, че фигурирам в Книгата на рекордите "Гинес" не с едно, а с две постижения. Съжалявам само, че не кандидатствах по-рано", сподели 29-годишната рускиня. Бившата баскетболистка казва още, че у дома винаги се е чувствала удобно, заобиколена от високи баща, майка и брат. В училище обаче Екатерина е била обект на тормоз заради ръста си.
Сред рекордьорите, включени в най-актуалното издание, е и американецът Джим Арингтън, който на 85 години е най-възрастният професионален бодибилдър в света. Той е участвал в 62 състезания, печелил е 16 от тях. Отдаденият на помпането на мускули мъж се занимава с културизъм и фитнес от 15-годишен. Въпреки напредналата си възраст, не смята да захвърля тежестите.
Китайката Ю Цзянся от Чанджоу, провинция Дзянсу, е вписана в Книгата на рекордите "Гинес" като жената с най-дълга мигла в света: окосмяването на левия клепач впечатлява с внушителните 12,4 см.
Животните също намират достойно място в изданието. Сред новите космати рекордьори е Сигнус, който има най-дългата опашка на жива домашна котка - 44,66 см.
От Книгата на рекордите "Гинес", издадена за първи път през 1955 г., са продадени над 138 млн. копия по света в повече от 100 страни. Прочутото томче е превеждано на 20 езика.


Бившата баскетболистка Екатерина Лисина

Котаракът с опашка от 44,66 см

Китайката с най-дългата мигла

Най-възрастният бодибилдър в света

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"