28 Март 2024четвъртък17:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 178

автор:Дума

visibility 13

Киев наруши "училищното примирие"
Украинските подразделения 32 пъти нарушиха примирието през нощта срещу понеделник, съобщи оперативното командване на ДНР. Киев също обвинява двете републики в нарушения на примирието.

В Турция пак арестуваха германци
В Турция отново са извършени арести на германски граждани, съобщи "Шпигел". По първоначални данни властите на Анкара са задържали германска двойка с турски произход. Един от тях вече е освободен, но са му отнети документите за пътуване. Официална информация от турска страна все още не е предоставена на Берлин.

И Китай се насочва към електромобилите
Китай - най-големият пазар за автомобили в света, обмисля забрана на производството и продажбата на автомобили и ванове с конвенционални двигатели, задвижвани от бензин или дизел. Заместник-министърът по индустрията на страната заяви, че е започнал "съответните изследвания", но окончателно решение за датата на влизане в сила на забраната все още няма.

Освобождават брата на Бъсеску
Съдът в румънския град Констанца окончателно реши да бъде условно освободен Мирча Бъсеску, братът на предишния румънски президент Траян Бъсеску. Мирча Бъсеску бе осъден за корупция през юни 2016 г. на 4 г. затвор и излежаваше присъдата в затвора Поарта-Алба. Според закона Бъсеску отговаря на изискванията за условно освобождаване - той е над 60 г., което позволява наказанието му да бъде съкратено с една трета.



Лошото време, което обхвана част от Хърватия в сутрешните часове на понеделник, предизвика истински хаос в популярния туристически град Задар, който се оказа под вода. Без ток остава голяма част от града. На място са изпратени служители, които се опитват да отстранят проблемите в мрежата. Улиците са под вода, което създава сериозни затруднения в движението




Вчера в Истанбул се проведе шестото изслушване по делото срещу 17 ръководители и журналисти от вестник "Джумхуриет", сред които са главният редактор на вестника Мурат Сабунчу, Ахмет Шик, Кадри Гюрсел и карикатуристът Муса Карт. Обвиненията срещу тях включват "членство във въоръжена терористична организация" и "подпомагане на въоръжена терористична организация". Ако бъдат признати за виновни, те са изправени пред присъди за лишаване от свобода за срок до 43 г. Много турци дойдоха пред сградата на затвора с броеве на вестника в ръце, за да изкажат подкрепата си за арестуваните журналисти

БГНЕС
 


Украйна започна разследване срещу бившия президент на Грузия Михаил Саакашвили за незаконно влизане в страната. Допълва се, че наказанието е до пет години затвор и конфискация на транспорта или други неща, използвани при извършването на престъплението. В неделя вечерта бившият държавен глава на Грузия и негови поддръжници пробиха полицейски кордон на пропускателния пункт "Шегени" и влязоха на украинска територия


БГНЕС

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 194

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 218

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ