Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Ноември 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Коментари

Нагли панаири

Ина Михайлова

12. Септември 2017 , брой: 178   2337   0Независимо от повсеместното щастие и благодарност, които струят от телевизора, границата между власт и престъпност отъня. Абе, двете здраво са се омешали. Въпрос на време бе суджук бабаитът от Добрич да бъде изкаран почтен бизнесмен, а ербапът с пищов на детско парти във Виноградец - с чисто криминално минало, независимо от прекратените неясно по какви причини шест досъдебни производства. Над плетеницата от безнаказани и поставили се над закона партийни дерибеи надвисва призракът на рекета. Напук на гордостта на ГЕРБ - "успеха" над "Наглите" - бизнесът с отвличания пак цъфти.
"Всички сме много щастливи и много благодарни" в духа на розовата тенденция на България се изказа и бащата на отвлечения и върнат 25-годишен Адриан Златков. Благодарни на кого и за какво? На похитителите - за баснословния откуп или че добре свършиха работата? А може би на полицията - че не "оплеска нещата"? Или че нищо не направи, за да се реализира "схемата"?
Цяло щастие е да живеем в държава, в която близките на похитените комуникират с похитителите. И резултатите са видими. Откупът - платен. Парите - прибрани. МВР мълчи. С благовидното обяснение, че се извършват следствени действия. Може би трябва да се благодари и на властта, защото не обърка сценария, а? Нишката е тънка, не се къса, а може да стане и по-дебела, ако нещата бъдат оставени без последствия. Което е най-вероятното.
Властта вече прави не пиари, а панаири. И се чудим какво сме, щото и деца не бива да сме. Току-виж ни "пришили" убийство между две глътки лимонада. И докато "органите" разпитват шестгодишни и взимат натривки от ръчичките им, ерзац партийци бършат криминални кунки.
Ех, гадното свърши със соца. Радваме се на хубавото. Ама е плагиат - "на отделни места отделни хора прегрешили, махат ги." Иначе всичко е наред, ставаме все по-добре. И по-малко.

 

 

Коментари

  • 24. Ноември 2017 231
    369
    0

    Или ще работите при заплати, каквито ви дадем, или ще вземем хора отвън. Такъв отговор от работодател предстои за всеки български работник, след като парламентът вчера отвори още по-широко вратите пред наемането на чужди граждани от трети страни за работа у нас. Направи го при това с промени в Закона за МВР. Нерде Ямбол, нерде Стамбол! Обаче управляващите спиране нямат, важно е промените да се...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"