29 Март 2024петък14:28 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Писаха 5 на Гибона за 6-ото място

Волейболистите ще гонят място във финалите на Световната лига догодина

/ брой: 179

автор:Дума

visibility 22

Президентът на БФ Волейбол инж. Данчо Лазаров обяви в интервю пред тв канал "България он Ер", че Пламен Константинов остава селекционер на националния мъжки отбор. Той оцени с "много добър" 6-ото място на волейболистите на Евро 2017. "Сега не е времето за смяна на треньора, предстои ни домакинство на световното съвместно с Италия, но не само това е важното през 2018 г., имаме и други отговорни задачи." Той призна, че е имало напрежение в отбора след 1/8-финала на Евро 2017 в Полша. Гибона заявил публично, че в отбора има групички и това не се харесало на част от играчите. Най-сериозен бил конфликтът с капитана Виктор Йосифов. За да го тушира, треньорът се съгласил да нямат сутрешна тренировка с топка, а само занимание във фитнеса. Някои от националите пък се били зарекли, че ще играят на волеймондиала догодина, само при друг селекционер.
"Аз съм убеден, че Пламен има подкрепата на играчите, защото нашият тим е добра сплав между опитни и млади състезатели. Говорихме с него какво ще търсим през следващата година – защото тя е твърде важна за българския волейбол и не само заради световното първенство. Новият формат на Световната лига е така организиран, че нашият отбор е сред онези 4, които трябва да играят под огромно напрежение, тъй като трябва да направим всичко възможно да останем сред най-силните в световния волейбол. Вече 16-те отбора ще бъдат разделени на две групи – една основна група от 12 отбора, които имат договор със Световната федерация до 2024 година. В другата група, в която попадаме ние, Канада, Австралия и Корея – двата първи отбора след изиграни 15 срещи догодина остават в Световната лига, третият тим ще играе плейаут мач, а четвъртият веднага ще бъде отстранен, а на негово място ще влезе отбор с уайлд-кард. Така че ще бъде много тежка битка за оставането сред тези 16 тима. Ние задължително трябва да запазим мястото си сред най-добрите и аз съм убеден, че отборът ни ще го направи. Даже нещо повече – от разговора, който водихме с Константинов, той се съгласи, че трябва да влезем във финалите.
Доста смел ход е на Международната федерация по волейбол да позволи България да е домакин на световното. С Италия доказахме, че заедно можем да организираме състезание на такова равнище и благодарение на това световното се провежда у нас през 2018 г.", изтъкна шефът на БФ Волейбол.
КАРЕ
"Женският ни отбор постигна впечатляващ успех с класирането на световното първенство. Пропуснаха първия си шанс, но на поправителния в Амстердам се справиха. Това е безспорен успех, защото Европа има едва 8 квоти и ние взехме една от тях. Нека бъдем търпеливи и да видим какво ще се случи в Баку, но задачата, която самите момичета си поставят, е влизане в топ 8. Назначаването на Иван Сеферинов за селекционер на женския национален отбор е добро решение, което взе Управителният съвет. Най-вече съм впечатлен, че той успя да обедини всички момичета да играят за България. И това, което той успя да направи, заслужава поздравления,", каза още инж. Лазаров.

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ