Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Февруари 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Свят

Кратки новини

Дума

13. Септември 2017 , брой: 179   409   0Меркел и Путин обсъдиха Украйна
От пресслужбата на Кремъл съобщиха, че президентът на Русия Владимир Путин е обсъдил с германския канцлер в телефонен разговор по нейна инициатива въпроса за реализацията на Минските споразумения. Двамата са обсъдили инициативата на Москва за създаване на мисия на ООН по съдействие на охраната на специалната мониторингова мисия на ОССЕ.


ЕС дава 3 млн. евро за рохингите

Европейският съюз е отделил 3 млн. евро хуманитарна помощ за бежанците от мюсюлманското малцинство рохингия, които търсят убежище в Бангладеш. По последни данни на Международната организация по миграция (МОМ) броят на бежанците рохинги от 25 август насам е достигнал до 370 хил. души.

Осуетиха атентат в Риад
Двама мъже от Йемен бяха арестувани при опит за атентат срещу сгради на Министерството на отбраната на Саудитска Арабия, съобщиха световните агенции. По данни на властите в Риад предполагаемите терористи Ахмед ал-Каиди и Амар Али Мухамад са били заловени преди да достигнат целта, а експлозивните им жилетки са били обезвредени. В същото време водената от Саудитска Арабия коалиция не спира с ударите по Йемен.


Мемориалът от 2,977 американски флага на ливадата на университета Пепърдайн в Малибу символизира жертвите на терористичните атаки от 11 септември 2001 г.

БГНЕС


Къде е дядо ми, пише на портрета, който носи това момиче по време на възпоменателна церемония в центъра за задържане и мъчения за опонентите на военния режим на диктатора Аугусто Пиночет в Сантяго. Чилийците отбелязаха 44-та годишнина от преврата на Пиночет, свалил президента Салвадор Алиенде
БГНЕС


На националния ден на Каталуния милион излязоха по улиците на Барселона в подкрепа на насрочения за 1 октомври референдум за независимост
БГНЕС

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"